avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... accedere trepte superioare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

accedere trepte superioare

Buna ziua,
Lucrez in sistemul bugetar. Am citit ca guvernul a inghetat posturile vacante ale bugetarilor pe 2008. Acesta masura este aplicata si la trecerea la o treapta superioara? Altfel spus institutia poate sa aprobe sau nu un concurs de promovare pe o treapta superioara?
Cel mai recent răspuns: manolecarmen , utilizator 11:17, 22 Ianuarie 2009
este vorba numai de angajari in sistemul bugetar .... in ceea ce privesc promovarile e problema de interpretare, pentru ca promovarea se face pe un post vacant cu exceptia celor unice care se fac prin transfirmare
va rog sa analizati Ordonanta nr. 10/2008 publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 79 din 01.02.2008.

Ordonanta nr. 10/2008 privind nivelul salariilor de baza si al altor drepturi ale personalului bugetar salarizat potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de baza pentru personalul contractual din sectorul bugetar si personalului salarizat potrivit anexelor nr. II si III la Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a salariilor de baza in sectorul bugetar si a indemnizatiilor pentru persoane care ocupa functii de demnitate publica, precum si unele masuri de reglementare a drepturilor salariale si a altor drepturi ale personalului contractual salarizat prin legi speciale.


cu privire la salarii:
Art. 6. - (1) In anul 2008, personalul contractual din sectorul bugetar, salarizat intre limitele corespunzatoare functiei, poate beneficia, pe langa cresterile salariale acordate potrivit prevederilor prezentei ordonante, de o crestere salariala prin evaluarea performantelor profesionale individuale realizate in anul 2007, potrivit reglementarilor in vigoare, cu incadrarea in nivelul alocatiilor bugetare pentru cheltuielile cu salariile aprobate pentru anul 2008.
(2) Evaluarea performantelor profesionale individuale ale personalului contractual si acordarea salariilor de baza corespunzatoare evaluarii se vor realiza in perioada mai-septembrie 2008.
si am gasit si reglementari cu privire la promovare:
Art. 7. - (1) Promovarea personalului contractual in anul 2008, in conditiile legii, se poate face numai pe un post vacant de natura celui pe care urmeaza sa fie promovata persoana, cu exceptia persoanelor incadrate pe posturi unice, prevazute in statul de functii, cu incadrarea in nivelul alocatiilor bugetare aprobate pentru cheltuielile cu salariile.
(2) Promovarea in conditiile legii a persoanelor incadrate pe functia de debutant, a persoanelor incadrate pe posturi unice prevazute la alin. (1), precum si a celor care au absolvit studii de nivel superior intr-un domeniu care sa cuprinda activitatea respectiva se face prin transformarea postului pe care acestea sunt incadrate intr-un post de nivel superior
Buna ziua, am si eu o intrebare
Eu lucrez in invatamantul universitar ca operator date, cand m-am angajat, in anul 2000, aveam studii medii, in anul 2007 mi-am dat licenta, am terminat Stiinte economice, si am facut o cerere scrisa ca sa pot trece pe studii superioare si mi-a fost respinsa de catre directorul de la personal cu toate ca studiile le-am terminat la aceeasi universitate. Credeti ca se poate face ceva in privinta aceasta????? Va intreb ca sa stiu daca pot face ceva sau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrez intro institutie publica si as vrea sa stiu cristiano cristiano am fost incadrat pe postul de economist treapta a 3 a ,vreau sa stiu daca este vreo lege data in anul 2009 ce reglementeaza trecrea pe post superior(adica ... (vezi toată discuția)
Grila de salarizare marianca marianca BUNA,VA ROG SA -MI SPUNE-TI, DACA LUCREZ IN SISTEMUL BUGETAR PE UN POST CARE NU NECESITA STUDII SUPERIOARE DOAR CALIFICARE(AGENT PAZA),DAR EU AM TERMINAT ANUL ... (vezi toată discuția)
Gradatii bibliotecar sanda1956 sanda1956 Doresc sa stiu daca functia de bibliotecar debutat constituie o gradatie (vezi toată discuția)