Povestea incepe asa.............. Acum 2 ani am intrat in concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani.La inceputul acestei luni concediul sa terminat. Am facut cerere de incetare a suspendari contractului de munca , cerere de reluare a activitatii si cerere de incetare a contractului de munca cu acordul partilor(art.50 , lit.b) , toate in aceiasi zi pentru ca nu mai vrea sa fiu angajatul acestei firme.Toate bune si frumoase , toate cererile mele au fost inregistrate , aprobate si mi-sa emis o decizie de incetare a contractului de munca. Cu aceasta hartie in mana m-am prezentat la ITM.Aici mi=sa spus ca , pentru am-i lua cartea de munca trebuie sa prezint si o decizie la cererea de reluare a activitati plus copii dupa aceste cereri.Acum incep plimbarile.........3 saptamani...........ITM-ul nu imi da cartea de munca fara aceasta decizie (de reluare a activitatii) iar cei de la firma zic ba ca nu imi pot da aceasta decizie( nu-ti putem da decizie dupa decizie de cate ori vrei tu),ba ca sau interesat ei la ITM si ca sunt obligati sa ma tima angajat 6 luni (o aberatie tinand cont ca decizia de incetare a contrctului de munca o am in mana).Cam astea ar fi de spus............in mare.Poate ca am uitat ceva , acum sunt prea suparat , nu imi vine sa cred ca un comunist........................dar ma opresc aici.
Va rog ajutati-ma sa ies din aceasta situatie , orice sfat este bine venit.
Va rog indrumati-ma sa le dau o palma acestor comunisti de care nu mai scapam.
P.S.-Sau poate ca am gresit eu undeva (in afara faptului ca m-am angajat la ei)
Va multumesc anticipat.
Dar exista o lege sau un alt act cu care sa le dau in ...................cap , pentru ca nesimtirea unor asa zisi angajatori este fara margini si o tin pe a lor.De fapt incopetenta ii face sa .........#-o
Legea nr.130/1999 republicata , prevede ca actele privind executarea, suspendarea, modificarea si incheierea contractului individual de munca se depun la ITM in termen de 5 zile de la perfectarea acestora.
Va multumesc pentru sfaturi.Problema sa rezolvat in mod "heirupist" ca la romani.........M-am certat cu ei , am dat cu pumnul in masa, ia-m dat pe la toate icoanele etc. si ce nu au putut face in 2 saptamani au facut in 2 ore.
Va multumesc inca o data.
Ma aflu in aceeasi situatie. Revenire din CIC. La fel, HR-ul nu colaboreaza in ciuda insistentelor mele in care ii intreb cum vor sa procedez (ii deranjeaza foarte tare ca vreau sa plec). Intrebarea mea este: chiar trebuie sa fac si o cerere de reluare a activitatii? Nu pot sa fac o singura cerere in care sa arat ca se termina temeiul legal pentru suspendarea de drept a contractului si sa cer incepand cu a doua zi incetarea CIM cu 55 lit.b)?