avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită plangere la OCPI sau contestatie la executare?
Discuție deschisă în Executare silită

plangere la OCPI sau contestatie la executare?

Debitorul datoreaza o suma creditorului in baza unui titlu executoriu-hot.jud.De buna voie, consemneaza suma la cec printr-un executor judecatoresc.Dupa aproape 2 saptamani, primeste de la OCPI copia unei incheieri prin care s-a admis cererea de notare a unei somatii imobiliare din partea unui executor judecatoresc.Deci: pe 10 ale lunii am consemnat banii la cec prin executor judecatoresc.Pe 24 ale lunii primesac copia incheierii din data de 25 a lunii precedente, solutionata in data de 5 a acestei luni (deci inainte de a consemna eu banii).Cand primesc incheierea de la OCPI constat ca am dosar de executare silita la acel executor, altul decat cel prin intermediul caruia am consemnat banii la cec. Se pare ca respectivul executor, foarte preocupat sa-mi puna sechestru pe imobil, a uitat sa ma someze cu privire la inceperea procedurii de executare silita. Ce fac eu acum? Plangere impotriva incheierii de carte funciara? D.p.d.v.legal, registratorul nu a gresit cu nimic. Nu avea de unde sa stie ca eu nu am fost somat de executor. In acest context, merge contestatie la executare la instanta? Impotriva actelor de executare, intrucat nu mi s-a adus la cunostinta de catre executor ca exista dosarul de executare.Cererea de notare a somatiei imobiliare este un act de executare silita?
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 16:45, 4 Ianuarie 2011
creditorul are dreptul de a cere executarea silita si pe bunurile imobile. astfel executorul va someaza (somatia se considera primita si daca este afisata, in cazul in care nu va gaseste la domiciliu) si implicit noteaza somatia la cartea funciara. daca v-ati tezit ca sunteti executat de 2 ori pentru acelasi debit mergeti la instanta si depuneti precizari in acest sens, aratand ca dvs v-ati indeplinit obligatia fata de creditor(indicati dovezile si anume recipisa de la CEC) si puteti chiar cere amendarea creditorului pentru introducerea cu rea-credinta a 2 cereri avand aceleasi parti si subiect.
Faci contestatie la executare, vezi daca acel executor a luat incuviintarea instantei pentru executarea silita....Codul de procedura distinge foarte clar faptul ca somatia imobiliara care se inscrie in CF este ulterioara procesului verbal de situatie imobiliara in care executorul judecatoresc trebuie sa descrie imobilul asupra caruia se incepe executarea silita.
Ambele sunt acte de executare importante.
Ideea este urmatoarea. Tu ai consemnat suma la CEC dupa ce s-a inceput executarea silita.
Din cauza acestui lucru, tu datorezi si onorariul executorului judecatoresc si cheltuielile de executare stabilite.
Mergi la executorul judecatoresc, ii arati recipisa CEC prin care tu ai consemnat pe numele debitorului suma la CEC. El va constata faptul ca s-a achitat creanta. Iti va pune in vedere faptul ca datorezi onorariul si cheltuielile de executare in cuantum de X lei
Le platesti si pe astea si iti va inchide dosarul pe achitare integrala a debitului.
Daca nu, va continua executarea pt onorariu si cheltuielile de executare care sunt datorate de debitor ( adica de tine).
OCPI nu are nicio vina, contestatia la executare dureaza mult, timp in care poti ajunge cu imobilul la vanzare pana sa se solutioneze contestatia. Riscul e mare.
Eu spun sa faci cum te-am sfatuit. Achita si alea si gata, se inchide tot.

Faptul ca tu consideri ca nu te-a somat...nu e chiar adevarat. Poate a facut-o prin afisare...el dovedeste asta, tu nu ai cum dovedi contrariul. Pe mine ma mira faptul ca trebuia sa faca somatia pe 387 si procesul verbal de situatie imobiliara, proces verbal pentru care trebuia sa intre in imobil si sa-l vada......
Oricum, achita tot.
Daca onorariul si cheltuielile sunt foarte mari, mergi pe o contestatie la executare in functie de actele facute sau nefacute de el....Aici trebuie vazut dosarul intreg, altfel nu ne putem pronunta exact ce si cum.
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2011
godot, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E posibila executarea silita in conditiile in care exista o incuviintare de la judecatorie, iar debitorul si-a achitat datoria inainte de emiterea unei somatii? sergiud sergiud Buna ziua, Sora mea e debitor intr-un proces de partaj, iar pe 22 octombrie 2013 a fost emisa o hotarare definitiva si irevocabila din care reiese ca ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli judecata luticus luticus Plata unor cheltuieli de judecata in favoarea unei primarii nu se poate face nestiindu-se contul la trezorerie iar primaria nu raspunde la solicitare dorind o ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judecata consemnate la cec - recipisa refuzata catinf catinf Buna ziua, Am consemnat la CEC suma reprezentand cheltuieli judecata si am trimis recipisa in original celeilalte parti. Acesta a retrimis recipisa, spunand ... (vezi toată discuția)