avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Amenda Administrativa !
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Amenda Administrativa !

Am primit o amenda administrativa de 100 ron si 30 de ron cheltuieli de judecata . Daca nu o sa platesc in 15 de zile ce o sa se intample ?
Cel mai recent răspuns: woofmaysterr , utilizator 22:03, 16 Iulie 2012
freeelis a scris:

In caz de neplata, veti primi o instiitare de la AFP s-o platiti.
Termenul general de prescriptie este de 3 ani, insa in materie fiscala acest termen de prescriptie este de 5 ani. Reglementarile referitoare la prescriptia fiscala sunt prevazute in Codul de Procedura Fiscala. Acest act normativ reglementeaza doua capitole distincte, respectiv prescriptia dreptului de a stabili obligatii fiscale si prescriptia dreptului de a cere executarea silita si a dreptului de a cere compensarea sau restituirea.

Si daca nu o plateste deloc amenda ramane la fisc?sau se transforma in zile de inchisoare?
In cazul meu amenda administrativa a fost data de procuror si imi zice sa o achit pentru a putea inchide dosarul.
Este de 1000lei si nu am bani sa o platesc.daca nu o platesc patesc ceva?
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2010
Costin e36, utilizator
in anu 12 11 2009 ma prins politia baut la volan intru judetu prahova si pe urma pe data d 18 11 2009 ma prins in ilfov tot baut me-a facut la amndoua dosar penal acum unde ma prins in ilfov me-a dat amenda administrativa iar ce-a din jud prahova nu mea venit nimik inca ce osa se intmpla va ro
pai daca eu am primit o amenda administrativa deoarece am gasit un telefon mobil si nu l-am inapoiat la timp.....imi apare in cazier? pt ca vreau sa dau de carnet...si o sa trebuiasca sa-mi scot cazierul.va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. va multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune cu caracter administrativ Andrei9208 Andrei9208 Buna ziua, Anul trecut am avut o problema cu politia, iar de vreo saptamana mi-a venit o amenda acasa. In amenda scrie ca fapta in continutul ei concrect ... (vezi toată discuția)
Probleme la cazier ioanatudor5 ioanatudor5 In urma cu 1 an un var a fost prins intr-un magazin sportiv furind.Arecunoscut fapta a fost dus la politie unde a dat o declaratie dupa care la aproximativ 4 ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar cristina900 cristina900 Buna ziua ! Se poate intocmi cazier judiciar pentru o infractiune (furt calificat in loc public, paguba-100 ron ) in cazul in care nu a fost semnat un proces ... (vezi toată discuția)