avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal neprimit
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal neprimit

1. E valabila inregistrarea facuta de un radar amplasat pe o masina aflata in mers?
Mi-a fost retinut permisul (90 zile)pentru conducere in localitate cu peste 50 km/hfata de viteza legala, masina politiei aflandu-se in mers (se tinea dupa mine...).
2. se poate contesta detectorul folosit de politie, acesta fiind compus dintr-o camera video si un radar, echipamentele nefiind o singura unitate, ei putand indrepta camera video spre o masina si de exemplu radarul spre un pom, radarul masurand viteza masini politiei fata de acel pom...?
3. nu am semnat procesul verbal pentru ca nu mi-a fost aratata inregistrarea, el nefiind semnat de nici un martor in prezenta mea. Procesul verbal mai este valabil in cazul acesta?
4. Nu am primit PV in 30 de zile... Cum se poate ataca un PV pe care nu l-ai primit?
Sau tre sa stau si sa astept sa vina prin posta pana trec cele 90 zile....
5. Dovada primita pentru suspendarea permisului nu este stampilata, desi este rubrica cu numele,grad, semnatura si stampila unitatii de politie ...
Dovada este valabila sau este nula ?
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2008
sith, utilizator
Cel mai recent răspuns: sniper , utilizator 08:56, 29 Martie 2008
=D>

frumoasa situatie

modul de inregistrare a faptei savarsite de dvs este destul de greu de atacat

lipsa stampilei eu nu o cosider o cauza ce ar putea atrage nulitatea procesului verbal
3. PV , la refuzul contravenientului de a-l semna , trebuie semnat de un martor asistent la intocmirea procesului verbal.In conditii deosebite se poate incheia si fara martor( ora tarzie din noapte si nu era nici o persoana prin zona, o zona izolata-undeva prin munti- si timp de cca 15 min. nu a trecut nici o persoana, lucru pe care il specifica agentul constatator in PV)
4. Agentul constatator este obligat sa trimita contravenientului PV in termen de cel mult 30 zile. Altfel , executarea sanctiunii contraventionale se prescrie i daca PV nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.(art 14 din OG.2 /2001 privind regimul juridic al contraventiilor)
In termen de 15 zile de la primirea PV puteti face contestatie si va sfatuiesc sa o faceti.(Asta in caz ca il veti primi mai tarziu de 30 zile de la data aplicarii sanctiunii)
Eu ma refeream la dovada, daca lipsa stampilei atrage nulitatea acesteia?
nu a PV, eu neprimindu-l pana acum...
O varianta ar fi sa mergeti in audienta la seful organului constatator care a aplicat sanctinea. Daca PV este nul deoarece nu a fost primit de contravenient intr-o luna, sanctiunea complementara( suspendarea permisului de conducere) este deci nula. Va trebui sa va restitiuie permisul de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv nesosit sebastiant sebastiant buna ziua, am fost oprit de politie cu depasire de viteza, am cerut sami arate verificarea metrologica a radarului dar politistul a refuzat ceea ce am ... (vezi toată discuția)
Amenda radar! proces verbal nesemnat. 6 puncte penalizare = 301 ron? dorudoru dorudoru Sambata 11.06.2011. mergem cu masina de la Deva - la - Timisoara .La vre- 30 km de Lugoj la intrarea intr-un sat.Stateau ascunsi politistii cu radarul. Este ... (vezi toată discuția)