avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1258 soluții astăzi
LIVE, ACUM (126 PARTICIPANȚI) GDPR în activitatea de zi cu zi: Managementul consimțământului, breșele de securitate și marketingul direct
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

am aflat ca sant mostenitorul unui unchi adica sant stranepot de sora a unei case cu teren care au fost cumparate in timpul casatoriei unchiului pe numele sotiei sale care a decedat in urma cu doi ani.unchiul a decedat in urma cu 15 ani sotia in timpul vietii a facut un testament unei persoane care in schimb trebuia sa o intretina lucru care la facut inclusiv cheltuieli de inmormantare.mostenitorul testamentar a renovat casa a platit impozite la primarie si locuieste acolo.as dori sa stiu ce demersuri trebuie sa fac ce sansa am ca sa devin mostenitor .testamentul a fost intocmit in urma cu 6 ani .va multumesc
Cel mai recent răspuns: total3r , utilizator 13:51, 5 Ianuarie 2011
Buna ziua !
Precizati daca unchiul/matusa au (au avut) copii/nepoti , daca acestia traiesc ....
Dvs. , nefiind mostenitor rezervatar , nu aveti drept de mostenire in conditiile date .
Numai mostenitorii rezervatari pot solicita si obtine dreptul de mostenire prevazut de lege , in conditiile existentei acelui testament ... In alte conditii , beneficiarul testamentului poate deveni (poate este deja ) proprietar exclusiv al imobilelor ce au facut obiectul testamentului ....
Cand a decedat matusa, ultima supravietuitoare?
matusa a decedat in ianuarie 2008
nu a avut copii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog urgent informatii despre succesiune/mostenire Corina Macovei Corina Macovei Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: 1. Matusa mea (sora tatalui) a ramas vaduva din anul 2000.Mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire unchi fara copii, testament pentru un alt nepot. andreiadmin andreiadmin va rog unele clarificari in urmatoarea situatie :un unchi al meu si frate al mamei mele a decedat,dupa ce sotia lui decedase cu un an inainte.NU au avut ... (vezi toată discuția)
Mostenire mariustrk mariustrk Buna seara, Am urmatoarea are !Unchiul si matusa mea au facut un testament cu ceva timp inainte ca el sa decedeze.Mostenitori sunt bunica mea si soacra ... (vezi toată discuția)