avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restituire fond reabilitare termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restituire fond reabilitare termica

Buna ziua,

Va deranjez cu o problema pe care o am cu administratorul blocului in care am locuit in legatura cu fondul de reabilitare termica.
Am avut un apartament (Bucuresti) pentru care am platit in ultimii 2 ani fond de reabilitare termica. In octombrie 2010 am vandut acest apartament.
Problema este ca administratorul refuza sa-mi inapoieze acest fond de reabilitare termica.
Mentionez faptul ca inca nu au inceput lucrarile de reabilitare termica la acest bloc, mai mult pe siteul MDLPL acest bloc nu apare cu aprobarile necesare pt aceasta reabilitare.
Administratorul mi-a propus sa-mi recuperez banii de la cumparatorul apartamentului. Noul proprietar refuza pt ca nu crede in aceasta reabilitare, avind in vedere ca numai exista fonduri. Mai mult administratorul a mentionat ca in cazul in care nu se va mai face reabilitare termica el va folosi banii pt diverse reparatii ale blocului. Asta ar fi deturnare de fonduri, pt ca eu am semnat strict pt reabilitare termica nu pt alte reparatii.
Cum imi pot recupera banii de la Asociatia de proprietari, suma fiind destul de mare, sau ce ma sfatuiti sa fac.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:26, 24 Martie 2011
Pretul de vanzare al apartamentului ar fi trebuit sa cuprinda si aceste fonduri, acesti bani dati la asociatie. Aceste fonduri pot fi intregi, folosite partial (avans, procurare materiale) sau angajate in unele contracte incheiate de asociatie. Asa ca de ele va beneficia viitorul proprietar.
Putem compara aceasta situatie cu existenta unor restante la asociatie, cand viitorul proprietar preia si aceste restante si se angajeaza sa le plateasca, scazandu-le din banii de cumparare a apartamentului.

Daca nu s-ar mai face reabilitarea, iar banii ar fi folositi pentru alte reparatii, tot viitorul proprietar ar beneficia.
Asa ca aceste fonduri ca si restantele se pot negocia si deconta intre vechiul si noul proprietar cu ocazia vanzarii-cumpararii.
Am semnat pe acel tabel ca sunt de acord cu aceasta reabilitare a blocului. Pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale exista liste cu blocurile care au aprobarile pt reabilitare, acest bloc nu apare.
Am discutat aceasta problema la momentul vanzarii apartamentului, cumparatorul refuza sa plateasca acest fond, pt ca in presa s-a scris ca aceste fonduri alocate din bugetul de stat s-au epuizat, si in concluzie el nu crede in aceasta reabilitare.
Avand in vedere ca nu s-au inceput lucrarile si nici nu se stie daca mai incep vreodata mi s-a parut normal sa cer restituirea acestor bani, atata timp cat eu numai locuiesc in bloc si nu voi beneficia de nici o reparatie.

maine am sa depun acea cerere pt restituire si voi vedea ce rezolutie va pune pe ea, pt ca trebuie sa justifice cumva refuzul, corect?
@cepuchim, opinia mea:
- suma de bani achitata de dvs. aveau o destinatie precisa, astfel incat administratorul nu o poate "devia", asa de simplu, ci numai cu aprobarea hotararii AG a proprietarilor care v-a avea loc, banuiesc in primul trimestru 2011;
- intre timp dvs. nu mai sunteti membru al as. prop. si suma nu s-a cheltuit din motivele aratate, astfel incat revin la AG care poate hotari ce se poate face cu acesti bani: se returneaza proprietarilor sau li se schimba destinatia initiala; pentru schimbarea destinatiei initiale trebuie sa se prevada in bugetul de venituri si cheltuieli o lucrare mai ampla, nu o lucrare de 2 lei... Acea lucrare mai ampla oricum nu v-ar mai interesa, asa ca bine v-ati hotarat, depuneti o cerere la as. prop., aratati (daca mai este cazul) imprejurarile care au stat pentru depunerea acelei sume de bani, cereti returnarea sumei si asteptati raspunsul conducerii as. prop. Cu administratorul nu mai discutati ca nu aveti de ce. Dansul executa o dispozitie a conducerii as. prop. care l-a angajat...
- nu contrazic parerile de mai sus ale colegilor de care ati putea tine seama inca, insa daca nu puteti recupera amiabil suma depusa, cred ca va puteti adresa justitiei.
Succes!
@cepuchm
Parerea mea ca simplu locatar la bloc:
Fondul de reparatii este un fond cu perioada de folosire limitata, ce se va folosi in conformitate cu bugetul de venituri si cheltuieli.
Pentru reabilitarea termica a blocului asociatia trebuia sa fie instiintata asupra posibilitatii inscrierii in programul local si sa existe solicitarea asociatiei de proprietari de inscriere in programul local de reabilitare. Dupa notificarea trimisa asociatiei de catre consiliul local privind indicatorii valorici, adunarea generala va aproba constituirea sumei in contul fondului de reparatii stabilindu-se cota de participare in sarcina fiecarui proprietar.
Dvs.spuneti ca presedintele nici nu a depus dosarul cu actele necesare, asa ca pana la inscrierea in program poate sa mai treaca vreme buna.
Cred ca ar trebui sa inaintati presedintelui o solicitare scrisa privind restituirea sumelor respective.
Reabilitarea termica a blocurilor se face si pe alta cale (asa cum au facut multe asociatii) decat cea din programul national, asa ca infiintarea si mentinerea acestui fond, tinand cont de complexitatea lucrarii....o fi limitat in timp, dar pe mai multi ani, pana cand se reuseste strangerea banilor.

Alte discuții în legătură

Fond reabilitare elenazan elenazan Daca am fond de reabilitare a blocului de 900 lei , doresc sa vand apartamentul , de la cine as putea sa recuperez acest fond , de la noul proprietar sau de la ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica ContSters305878 ContSters305878 cui revin banii restituiti in urma reabilitarii termice? daca apartamentul a fost achizitionat dupa reabilitare cine are dreptul la banii restituiti ,noii ... (vezi toată discuția)
Restituire sume reabilitare termica InaSararu InaSararu Buna ziua, Sa incep cu inceputul. Avem blocul reabilitat termic de mai multi ani pe legea veche cu cotizatia proprietarilor 20%. Acum primaria ne-a restituit ... (vezi toată discuția)