koky a scris:
recent,mai exact pe 26 feb. mi-a fost admisa o astfel de actiune unde,desi Consiliul invocase lipsa calitatii procesuale pasive instata a respins aceasta exceptie considerand ca acesta are calitate, eu ramand sa ma judec atat cu Consiliul cat si cu mun prin primar.si.....nu e singura actiuneX-(
Pai, tocmai asta am scris si eu, ca se obisnuieste sa se cheme consiliile locale in judecata indiferent de actiune. Mai mult, se intampla chiar ca judecatorul sa puna in discutie "necesitatea introducerii in judecata a consiliului local X":O . Am pus de atatea ori concluzii cu privire la lipsa capacitatii de folosinta a consiliilor locale incat mi s-a acrit:(( .
Ca avocat te inteleg, pentru ca te intereseaza in primul rand sa se admita actiunea clientului tau, si decat sa mai pierzi un termen sau doua pana se introduce in judecata consiliul local, ori sa discuti in contradictoriu cu judele despre capacitatea de folosinta a consiliilor locale, mai bine-i chemi in judecata de la inceput.
Sub aspect teoretic insa nu exista nici un temei ca intr-o actiune civila sa chemi in judecata consiliul local cata vreme ai chemat in judecata orasul x sau comuna y. Ori ceea ce este teoretic corect trebuie sa fie si practic corect =D> (nu si invers).