raman uimita.uzucapiunea este o actiune in revendicare????:-/
AVLIL a scris: Dar ceea ce s-a spus despre uzucapiune e cam... fals. Ma refer la mesajul care arata cum sa se procedeze... Ce taxa de 18 lei? Uzucapiunea e actiune de revendicare (nu in constatare asa cum spunea cineva pe aici) si se timbreaza de la inceput la valoare. La valoarea aratata de reclamant, initial, apoi la valoarea ce reiese din expertiza.
X-(Gresit. Simpla invocare a uzucapiunii pe cale principala este o actiune in constatare nu in revendicare. Primo, pentru ca ceri sa se constate ca ai dobandit dreptul de proprietate (sau alt drept real) in contradictoriu cu fostul proprietar sau mostenitorii sai, ceea ce se incadreaza perfect in ipoteza prev. de art. 111 C.p.c. Secundo pentru ca nu ai de la cine revendica actiunea in revendicare fiind actiunea promovata de proprietarul neposesor impotriva posesorului neproprietar ori una dintre conditiile uzucapiunii este posesia. Asadar nu exista nici un motiv - afara de incapatinarea judelui de a face bani pentru stat =D> - de a timbra la valoare.
Tre' sa plec putintel, asa ca n-am timp sa reiau, a 15-a oara, diferenta intre uzucapiune si actiune in constatare... De aceea intreb numai: dde ce se taxeaza la valoare? :-/
:-/:-/:-/
O_I daca aveai ceva de intrebat puteai sa iti faci un mesaj doar al tau......
....
Eu vreau sa aflu ce pot sa fac in problema mea? trebuie sa astept sa treaca cei 30 de ani? sau ar mai fi si alta cale?