avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de habitatie viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de habitatie viagera

Tata s-a recasatorit. Prin succesiune lui i-ar reveni un apartament cu 2 camere. Partajul nu s-a facut. Sotia lui cere, amanintandu-l cu divort, sa ii faca "acte" sa poata ramane acolo pana moare ea, desi Ea mai are o casa doar a ei. Tata poate sa faca vreun testament? EA ARE DUPA MOARTEA LUI DREPT LEGAL DE HABITATIE VIAGERA? Noi ca si copii ne putem duce sa locuim cu ea dupa moartea lui tata? O putem da afara? Cat i-ar mai reveni ei legal din acest apartament dupa moartea lui tata daca nu se mai face nici un alt act? Va multumesc anticioat pentru raspunuri!
Cel mai recent răspuns: dny Daniel , utilizator 15:41, 6 Ianuarie 2011
Tatal dvs. are acum un apartament cu 2 camere proprietate personala,dar s-a recasatorit si actuala sotie pretinde sa treaca acel apartament si pe ea ? Daca tot vreti sa nu ii ramana nimic ei atunci faceti cu el un contract de v-c cu clauza de intretinere si o sa va ramana tot dvs. pentru ca apartamentul a fost dobandit inainte de casatoria cu ea.Daca va lasa testament o sa beneficieze si ea de o cota parte din apartament.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
dny Daniel, utilizator
Tatal poate dispune cum vrea de bunurile proprietatea sa in timpul vietii, sa vanda, sa faca libaralitati ( donatii ) sau sa transmita dezmembraminte ale dreptului de proprietate cum ar fi habitatia viagera sau uzufruct.
Sotia supravietuitoare vine la mostenire in concurs cu mostenitorii rezervatari, avand o cota de 1/4
Nu este proprietate personala....Doar am facut succesiunea si partajul nu. deci copiii avem si noi un sfert din acel apartament, iar el un sfert din al nostru.
Treceti acum apartamentul pe dvs. si gata pana Ea nu are dreptul de a beneficia de apartament.Cu trecerea anilor ei o sa ii revina o parte din apartament pentru ca a fost casatorita cu el.Daca nu puteti face asta acum atunci ei o sa ii revina o parte din apartament
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
dny Daniel, utilizator

Alte discuții în legătură

Cota din mostenire a sotului supravietuitor AlinaLavinia AlinaLavinia Acum 2 ani mama murit. Au ramas 2 apartamente....unul cu 2 camere si unul cu 3 camere. Tata s-a recasatorit. Succesiunea am facut-o dupa ce s-a recasatorit. ... (vezi toată discuția)
Casa parintilor Ghinda02 Ghinda02 Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu Subiect: Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul ... (vezi toată discuția)