avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de habitatie viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de habitatie viagera

Tata s-a recasatorit. Prin succesiune lui i-ar reveni un apartament cu 2 camere. Partajul nu s-a facut. Sotia lui cere, amanintandu-l cu divort, sa ii faca "acte" sa poata ramane acolo pana moare ea, desi Ea mai are o casa doar a ei. Tata poate sa faca vreun testament? EA ARE DUPA MOARTEA LUI DREPT LEGAL DE HABITATIE VIAGERA? Noi ca si copii ne putem duce sa locuim cu ea dupa moartea lui tata? O putem da afara? Cat i-ar mai reveni ei legal din acest apartament dupa moartea lui tata daca nu se mai face nici un alt act? Va multumesc anticioat pentru raspunuri!
Cel mai recent răspuns: dny Daniel , utilizator 15:41, 6 Ianuarie 2011
dny Daniel a scris:

Cu trecerea anilor ei o sa ii revina o parte din apartament pentru ca a fost casatorita cu el.

Zau!? Te pomeni' ca proprietatea s-o lua asa ...ca varul de pe peretii prost vopsiti pe masura ce trece timpu'.

N-o sa dobandesca nimic pe masura trecerii timpului, dar daca va avea el ghinionul sa dea primul ortul popii, atunci ea, in calitate de sotie supravietuitoare va mosteni 1/4 din toata averea lui.

@Alina Lavinia, daca veti scrie cate o jumatate de poveste prin cate un colt din forum, o sa primiti jumatati de adevaruri care nu mai reprezinta uneori decat... minciuni intregi. Adevarul sta in amanunte. (un singur amanunt trecut cu vederea poate transforma o afirmatie din adevarata in falsa)
Cu totul intamplator (caci nimeni nu poate citi sutele de mesaje care se scriu zilnic) am citit (si v-am raspuns) si in celalalt topic deschis. Si ... parca acolo mai era un ap. cu 3 camere. Pai atunci, pana la partaj nu se poate afirma ca ap. cu 2 cam. este al tatalui si celalalt al dvs. (fetele). Sunteti toti coindivizari asupra ambelor apartamente ...conform celor mentionate in certificatul de mostenitor.

AlinaLavinia a scris:

EA ARE DUPA MOARTEA LUI DREPT LEGAL DE HABITATIE VIAGERA?

DA, sotul supravituitor are un drept de abitatie asupra casei in care a locuit ... DAR ...pe celalalt topic ati scris ca ea mai are o casa a ei ...ori CONDITIA pentru existenta dreptului de abitatie al sotului supravietuitor este ca acesta sa nu aiba o alta locuinta proprie... Si iata cum DA-ul de aici se transforma in NU pe baza unui amanunt ...scris prin alta parte. Vedeti ce usor se poate transforma un DA in NU in functie de un amanunt?
Ultima modificare: Joi, 6 Ianuarie 2011
romascanu, moderator
La asta ma refeream si eu stimata doamna avocata care compara proprietatea cu tifelul de pe pereti ca nu se mai foloseste varul in zilele noastre......ca el o sa moara inainte si atunci ea o sa beneficieze de o cota parte din apartament in urma acestei casatorii,deci pana la urma ati spus si dvs ce am zis eu doar sub alta forma.....`in calitate de sotie supravietuitoare va mosteni 1/4 din toata averea lui. ` =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota din mostenire a sotului supravietuitor AlinaLavinia AlinaLavinia Acum 2 ani mama murit. Au ramas 2 apartamente....unul cu 2 camere si unul cu 3 camere. Tata s-a recasatorit. Succesiunea am facut-o dupa ce s-a recasatorit. ... (vezi toată discuția)
Casa parintilor Ghinda02 Ghinda02 Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu Subiect: Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul ... (vezi toată discuția)