avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... pensionar platitor de CASS + PFA / taxi.......
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

pensionar platitor de CASS + PFA / taxi.......

legea 95/2006 nu face nici o referire la ac. ctg. si consider ca omisiunea este facuta din greseala sau din nepricepere ?! Cum poti cere unui platitor de CASS sa-l mai plateasca inca odata fara a oferi 'ceva' in plus..? Mi se pare minimum o greseala sau chiar un abuz !#-o
Cel mai recent răspuns: mirceaolaru , utilizator 20:17, 7 Ianuarie 2011
Daca ai doar o sursa de venit si platesti 2,75% in loc de 5,5%, nu vei beneficia de servicii! Oare ar trebui la fel tratat cazul in care ai doua surse de venit si platesti doar la una?.

@Iulian Manea
Serios, exista baza legala pentru a plati din buzunar daca nu ai platit CASS pentru al 2 lea venit?
Ultima modificare: Joi, 6 Ianuarie 2011
eumarian, utilizator
Conform legii in vigoare, domnul care a deschis topicul este bun de plata. Chiar daca legea se va schimba de maine in sensul celor dorite de multi dintre noi (printre care ma numar si eu) sumele acelea trebuie platite, deoarece nu si le-a platit la scadenta.

Daca, Doamne fereste, avea nevoie de servicii medicale, era bun de plata si acolo.
Asta e si mai aberant!
Multumesc pt 'dusurile reci' aplicate de dv. .....
Chiar multumesc
dar, constat cu pareri de rau:
dv. traiti in doua lumi paralele; una REALA in care fiecare trebuie 'sa-si numere paduchii',,,,,si una Virtual-birocratica = LEGEA...!

Deocamdata cea 'reala' este 'ireala' iar cea 'Virtual-birocratica' invinge dar nu prin logica sau bun simt profesional... invinge prin neimplicarea oamenilor in astfel de probleme... 'regret Beko' !

Nu cumva am eu o tentatie de a va judeca gresit...: cred ca, chiar va face placere sa aplicati 'legea' ca niste subjugati ei sau acestui 'manager imposibil' numit Stat.

Acesta, prin 'sgarcenia Sa', prin 'slujbasii ei devotati' ... fac ca ori ce intreprinzator sa fie , permanent, preocupat, ds. 'cum sa mai scap de nebunii astia' care i-au tot... si ne mai miram sa suntem fruntasii-codasi ai societatii europene...?

'Statul este cel mai mare exploatator !'... reproduc aceste cuvinte de pe un panou al ambasadei... LIBIA, in anul, anii '70.... cand l-am citit, fiind intrecere prin fata ambasadei...., m-am uitat repede in jur.... speroat de o eventuala provocare....

Pai daca insasi cei de la amb. Libia au putut scrie asa ceva... va dati seama ce 'distanta' aveau ei fata de 'noi'; eu inclin sa cred ferm si azi ca daca Statul ns. ar fi un manager onest si nu vesnic 'vigilent' in a se 'pazi'... noi am duce-o infinit mai bine.

'Stapanul sgarcit face sluga hoata !'

Deci inchei, nu-s de vina partidele, politicienii sau magnatii.-moguli... este de vina Statul / adica NOI care ne administram viata avand in gura mereu pregatita strigarea 'Hotii...!' Iar cand ea se mai potriveste, unuia sau altuia... 'Statul'/ 'NOI' putem sa ne facem ca 'nu vede'.... asta da - tragedie antica !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila carmen_danciu carmen_danciu Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. S-a incheiat o conventie civila cu o institutie tip C.A.R- pensionari. Ce contributii trebuiesc oprite pe ... (vezi toată discuția)
Cass,pentru administrator imobile la asociatie de proprietari,pensionar fratila mihaela fratila mihaela Am primit o Decizie de impunere a CASS, pe perioada2010-2012 . In martie 2011, As.de proprietari a solicitat relatii la CASS , privind obligatiile de plata. ... (vezi toată discuția)
P.f.a.-uri sunt obligate sa plateasca pensiile? lupearobertmihai lupearobertmihai As dori sa stiu daca eu ca PFA sunt obligat sa platesc la casa de pensii, pentru pensia de limita de varsta? (vezi toată discuția)