avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Functionare macelarie in apartament
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Functionare macelarie in apartament

Ce acte sunt necesare la deschiderea unui punct de lucru cu profil macelarie intr-un apartament situat la parterul unui bloc de locuinte.
Cel mai recent răspuns: jewelled , utilizator 11:38, 18 Aprilie 2016
In primul rand aveti nevoie de acordul vecinilor pentru schimbarea destinatiei apartamentului din locuinta in spatiu comercial si apoi de o serie de autorizatii (de functionare, sanitar-veterinara, protectia muncii, PSI). Cred ca ar fi bine ca inainte de a face demersuri in vederea deschiderii punctului de lucru, sa verificati ce conditii trebuie sa indepliniti pentru a obtine respectivele autorizatii.
eu va recomand sa inchiriati un spatiu care are deja aceasta destinatie, spatiu comercial si productie -carmangerie , la bloc e cam dificil zgomot mirosuri si investitie ff serioasa.

NOROC!
Eu ma ocup in mod frecvent de autorizari in acest domeniu si, asa cum a facut si utilizator iubestedariarta inaintea mea, nu va recomand sa alegeti aceasta varianta.

Nu spun ca este imposibil, dar o astfel de locatie necesita o investitie serioasa pentru a corespunde nivelului actual de pretentii (Este vorba, in primul rand, de DSV-SA).

In ceea ce priveste amenajarea si utilarea spatiului, exista o serie intreaga de elemente, pe care trebuie sa le cunoasteti si de care trebuie sa tineti cont.

Utilajele respective trebuie asezate in flux. Adica toate activitatile desfasurate trebuie sa faca parte dintr-o schema generala logica cu interdependente intre activitatile de:
- primire a materiei prime,
- procesare,
- servire clienti,
- sosirea personalului la serviciu,
- activitatile de vestiar,
- activitatile de curatenie si intretinere, etc.

Este foarte dificil, fie si pentru un specialist, sa va conceapa aceste fluxuri pentru un spatiu, ce a fost conceput cu destinatia de locuinta, insa aceste documentatii sunt neaparat necesare, deoarece ele vor lua forma unui "Ghid de bune practici", ce va fi solicitat ulterior la controalele DSV-SA.

Aici puteti gasi un articol privind autorizarea unui restaurant (are un nivel similar de exigenta):
[ link extern ] /

Aici puteti gasi un articol privnd principalele elemente urmarite in inspectia sanitar-veterinara:
[ link extern ] /
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2011
Primoris SRL, Consilier juridic
Eu sunt unul din vecinii acestui apartament in care functioneaza macelaria.
Deschiderea punctului de lucru s-a facut in baza rezolutiei ORC unde administratorul firmei a depus o declaratie pe proprie raspundere fara acordul tuturor vecinilor. Problema este ca deranjeaza prin miros, zgomote si vibratii de la utilaje. Eu caut o cale sa-l determin sa-si inchida macelaria.
radumaier a scris:

Eu sunt unul din vecinii acestui apartament in care functioneaza macelaria.
Deschiderea punctului de lucru s-a facut in baza rezolutiei ORC unde administratorul firmei a depus o declaratie pe proprie raspundere fara acordul tuturor vecinilor. Problema este ca deranjeaza prin miros, zgomote si vibratii de la utilaje. Eu caut o cale sa-l determin sa-si inchida macelaria.


nu il puteti determina sa si inchida afacerea, ce doar sa respecte normele legale, nimeni nu va baga in seama daca asa puneti PROBLEMA, un cetatean are obligatia sa sesizeze organele competente unde constata incalcarea legii nicidecum ca cineva sa foloseasaca LEGEA in scop de RAZBUNARE.
NOROC!

in viata mai depindem si de noroc nu doar de SANATATE:))

Alte discuții în legătură

Deschidere covrigarie intr-un spatiu comercial( apartament de bloc)-avize si autorizatii mihaellav mihaellav Buna ziua! Eu si sotul meu avem un srl care nu a avut activitate niciodata de la infiintare , fiind autorizat pt prestari servicii , iar din iunie 2009 l-am ... (vezi toată discuția)
Autorizare punct lucru -chiosc alimentar ENGFULL ENGFULL PENTRU AUTORIZARE UNUI CHIOSC ALIMENTAR ESTE SUFICIENTA DECLARATIA PE PROPRIA RASPUNDERE SAU SUNT NECESARE AUTORIZARI SPECIALE DE LA DSV , PSI , DSP APM? (vezi toată discuția)
Buna ziua! la inceputul acestui an am inchiriat un spatiu la ... NEMES ALIN NEMES ALIN Buna ziua! La inceputul acestui an am inchiriat un spatiu la parterul unei case si l-am amenajat cu distinatia fast food.Tin sa mentionez ca CF-ul este pe ... (vezi toată discuția)