avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Functionare macelarie in apartament
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Functionare macelarie in apartament

Ce acte sunt necesare la deschiderea unui punct de lucru cu profil macelarie intr-un apartament situat la parterul unui bloc de locuinte.
Cel mai recent răspuns: jewelled , utilizator 11:38, 18 Aprilie 2016
Poate am formulat eu mai dur ref. la inchiderea macelariei. Chestiunea e ca nu poate sa indeplineasca conditiile de functionare(flux marfa, vestiar filtru, antifonare, inaltime minima a spatiului, etc).
Se poate depune la ORC cerere de inscriere de mentiuni prin care se solicita radierea punctului de lucru, deoarece nu s-a solicitat acordul vecinilor.
Nu e necesar acordul tuturor vecinilor, ci doar al acelora din imediata apropiere a apartamentului (cu pereti comuni, adica, in plan orizontal si vertical). Fara acordul acestor vecini, nu obtinea inscrierea punctului de lucru la ORC. Dvs. nu aveti cum sa-i radiati punctul de lucru, o eventuala cerere in acest sens pe care ati inainta-o catre ORC ar fi respinsa.
Vecinul dvs. are doar obligatia sa raspecte normele legale si sa aiba autorizatiile ce se impun unei astfel de activitati.
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2011
Lorena Chirila, Avocat
Eu am toata pardoseala comuna cu macelaria. Va dati seama ca in toate camerele se transmit zgomotele si vibratiile produse de utilajele frigorifice. Inscrierea punctului de lucru la ORC s-a facut cu acordul unui vecin care are un perete comun cu macelaria si al altuia care nu are nimic in comun cu aceasta. Inca nu are autorizatii dar functioneaza din 15 decembrie.
Daca rezolvati ceva cu inchiderea magazinului (macelariei) dati-ne si noua - frati de suferinta - solutii care sa conduca la sistarea activitatii !
Multumiri

radumaier a scris:

Eu sunt unul din vecinii acestui apartament in care functioneaza macelaria.
Deschiderea punctului de lucru s-a facut in baza rezolutiei ORC unde administratorul firmei a depus o declaratie pe proprie raspundere fara acordul tuturor vecinilor. Problema este ca deranjeaza prin miros, zgomote si vibratii de la utilaje. Eu caut o cale sa-l determin sa-si inchida macelaria.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere covrigarie intr-un spatiu comercial( apartament de bloc)-avize si autorizatii mihaellav mihaellav Buna ziua! Eu si sotul meu avem un srl care nu a avut activitate niciodata de la infiintare , fiind autorizat pt prestari servicii , iar din iunie 2009 l-am ... (vezi toată discuția)
Autorizare punct lucru -chiosc alimentar ENGFULL ENGFULL PENTRU AUTORIZARE UNUI CHIOSC ALIMENTAR ESTE SUFICIENTA DECLARATIA PE PROPRIA RASPUNDERE SAU SUNT NECESARE AUTORIZARI SPECIALE DE LA DSV , PSI , DSP APM? (vezi toată discuția)
Buna ziua! la inceputul acestui an am inchiriat un spatiu la ... NEMES ALIN NEMES ALIN Buna ziua! La inceputul acestui an am inchiriat un spatiu la parterul unei case si l-am amenajat cu distinatia fast food.Tin sa mentionez ca CF-ul este pe ... (vezi toată discuția)