avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces reabilitare la recidivisti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces reabilitare la recidivisti

Buna ziua.Am ispasit 2 pedepse cu inhisoarea-abuz de incredere si inselaciune.M-am eliberat in anul 2003 decembrie.Am dreptul sa deschid proces de reabilitate pentru cazier judiciar?Se poate da la scoala de soferi cu condamnarile mele?Multzumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:38, 2 Aprilie 2008
Este vorba de practica judiciara si nu doar de parerea mea.
Daca instanta de judecata nu vede ca nu sunt achitate cheltuielile de judecata si parchetul nu declara apel atunci sigur ca este posibil sa fie admisa cererea de reabilitare judecatoreasca.
Vedeti cu nu ma refer la reabilitarea de drept.

avocatClaudiu Lascoschi
Sa ne intelegem: instanta ii pune in vedere petentului sa depuna dovada achitarii acelor cheltuieli.
Aici petentul are mai multe posbilitati: arata ca a achitat, nu arata nimic sau arata ca i-a fost imposibil sa le achite desi a depus toate eforturile in sensul asta.
Daca petentii depun cererile si nu se prezinta in instanta si nu depun la dosar ce trebuie, normal ca se resping.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Este vorba de practica judiciara si nu doar de parerea mea.

Vedeti cu nu ma refer la reabilitarea de drept.

avocatClaudiu Lascoschi

Lasa Claudiu, eu vorbesc din dosarele mele...nu din practica sau carti!
Fii sigur ca fac usor diferenta dintre cele doua reabilitari!;)
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2008
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
GabrielaA a scris:

Sa ne intelegem: instanta ii pune in vedere petentului sa depuna dovada achitarii acelor cheltuieli.
Aici petentul are mai multe posbilitati: arata ca a achitat, nu arata nimic sau arata ca i-a fost imposibil sa le achite desi a depus toate eforturile in sensul asta. Daca petentii depun cererile si nu se prezinta in instanta si nu depun la dosar ce trebuie, normal ca se resping.

Si da, Gabriela are dreptate!:)
Eu cunosc un caz concret in care cererea a fost respinsa deoarece petentul nu a achitat cheltuielile judiciare.Nu a fost cazul meu pe reabilitare.Cazul este foarte recent si este de la Bucuresti.
Personal, nu risc atunci cand depun o cerere de reabilitare.
Este jenant sa iti respinga cererea din acest motiv.
Sigur nu faci confuzie Gabri cu reabilitarea de drept?

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Reabilitare pentru permis auto iunie80ro iunie80ro In anul 2000 am suferit o condamnare de 3 ani pt infractiunea de tilharie,am executat doi ani si o luna din pedeapsa find eliberat conditionat.vreau sa dau de ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judecatoreasca SuzyCat SuzyCat Buna ziua, as dori si eu sa stiu daca pentru mai multe fapte infractionale care apar in cazier trebuie facuta reabilitarea la tribunal separat pentru fiecare ... (vezi toată discuția)
Cand nu mai sunt considerat recidivist? a-andrei a-andrei Buna, in anul 2001(august) am fost arestat si ulterior dupa 5 luni de arest preventiv si procese am fost condamnat la 3 ani cu suspendarea pedepsei plus 5 ... (vezi toată discuția)