avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces reabilitare la recidivisti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces reabilitare la recidivisti

Buna ziua.Am ispasit 2 pedepse cu inhisoarea-abuz de incredere si inselaciune.M-am eliberat in anul 2003 decembrie.Am dreptul sa deschid proces de reabilitate pentru cazier judiciar?Se poate da la scoala de soferi cu condamnarile mele?Multzumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:38, 2 Aprilie 2008
:rofl:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Sigur nu faci confuzie Gabri cu reabilitarea de drept?

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Sigur nu faci confuzie Gabri cu reabilitarea de drept?
avocat Claudiu Lascoschi

O confund...n-o confund...o confund...n-o confund...o confund...n-o confund....:hm::hm::hm::hm:
Neeee...n-o confund!!!!!:yeah:
:D bine, poate ca ai dreptate. Daca vreti voi achita in cursul procesului cheltuielile si se rezolva problema.Adica se va admite cererea.:)
Nu Claudiu, eu aveam in vedere cu totul altceva!
Atunci prev. art. 137 cp sunt asa, de florile marului,nu?
Si daca-l vei citi cu atentie vei observa ca se aplica la reabilitarea judectoareasca.

Deci, inca o data si.....din nou:
Ultimul alineat al art.137, codul prevede, ca daca instanta constata ca nu este indeplinita conditia achitarii cheltuielilor de judecata si a despagubirilor civile, dar acestea nu se datoreste relei vointe a condamnatului, se poate dispune reabilitarea.Intrucat neachitarea obligatiilor, prev. de lege, este neimputabila fostului condamnat, care nu a dovedit reaua credinta in indeplinirea acestor obligatii ce decurg din condamnare, nu trebuie sa se respinga admiterea reabilitarii fostului condamnat intrucat nu pune in evidenta o conduita negativa a acestuia
Cat priveste cheltuielile de judecata acestea sunt mici Gabri si daca petentul a avut loc de munca putea sa le achite.
Ceea ce zici tu Gabri se refera la ipoteza in care despagubirile civile sunt atat de mari incat petentul in mod obiectiv nu le putea indeplini.
Dar, din imprejurarea de fapt ca petentul nu a dat dovada de nicio preocupare in vederea achitarii partiale a acestora nu se poate trage concluzia ca este o persoana onesta si reabilitarea judecatoreasca are in vedere, printre altele si onestitatea actuala fostului condamnat.
Stim doar ca imprejurarea de fapt ca s-a implinit termeul de prescriptie al executarii silite pe latura civila a cauzei nu determina inlaturarea obligatiei petentului de a achita prejudiciul cauzat prin savarsirea infractiunii.
Esentiala intr-o atare speta este aprecierea instantei daca acea persoana chiar nu putea achita prejudiciul creat.
Daca avea posibilitatea materiala de a achita banii cererea urmeaza a fi respinsa.
Orice instanta poate sa ridice intrebarea : bani de avocat ati avut dar nu ati putut achita cheltuieliele de judecata.
Instanta nu este obligata sa admita cererea.
Sigur ca dupa trecerea termenului prevazut de lege acesta poate sa reitereze cererea de reabilitare.
Spuneam ca sunt instante la Bucuresti care il lasa fara nicio sansa pe un petent pe care tu il cotezi cu sanse ridicate de reusita.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Reabilitare pentru permis auto iunie80ro iunie80ro In anul 2000 am suferit o condamnare de 3 ani pt infractiunea de tilharie,am executat doi ani si o luna din pedeapsa find eliberat conditionat.vreau sa dau de ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judecatoreasca SuzyCat SuzyCat Buna ziua, as dori si eu sa stiu daca pentru mai multe fapte infractionale care apar in cazier trebuie facuta reabilitarea la tribunal separat pentru fiecare ... (vezi toată discuția)
Cand nu mai sunt considerat recidivist? a-andrei a-andrei Buna, in anul 2001(august) am fost arestat si ulterior dupa 5 luni de arest preventiv si procese am fost condamnat la 3 ani cu suspendarea pedepsei plus 5 ... (vezi toată discuția)