avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare sau donatie/
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare sau donatie/

buna ziua! parintii mei detin un "contract de intretinere a bunicului meu".dupa decesul acestuia ei devin proprietari pe tot ce detine acesta.intrebare... cum ma sfatuiti sa procedez as vrea sa trec o parte din teren pe numele meu pentru a mi construi o casa , terenul pe care o sa l dobandesc as vrea sa nu poate fi atacat : de parintii mei de sora mea sau de unchiul meu. ei sunt de acord acum dar nu se stie niciodata.......ar fi mai bine donatie? sau ce ma sfatuiti? multumesc!
Cel mai recent răspuns: dny Daniel , utilizator 18:09, 6 Ianuarie 2011
Va recomand un contract de vanzare cumparare.
Va sfatuiesc un contract de vanzare-cumparare, cu indeplinirea tuturor conditiilor de valabilitate generale, speciale, de fond si de forma necesare. Spre deosebire de donatie, care se raporteaza si sunt supuse reductiunii la deschiderea succesiunii, in cazul in care incalca rezerva succesorala, vânzarea transfera dreptul de proprietate in schimbul unor bani si are un cu totul alt regim, in cazul succesiunilor considerindu-se ca banii primiti de vanzator au inlocuit bunul vandut.
Cea ce vreti dvs. nu se poate pentru ca trebuie sa asteptati executarea acelui contract de intretinere adica moartea bunicului. Nu aveti cum sa va improprietariti cu un pamant daca el inca nu ii a parintilor dvs. doar daca bunicul trece direct un pamant pe dvs. prin vanzare-cumpare daca nu trebuie sa asteptati executarea acelui contract.
dny Daniel a scris:

Cea ce vreti dvs. nu se poate pentru ca trebuie sa asteptati executarea acelui contract de intretinere adica moartea bunicului. Nu aveti cum sa va improprietariti cu un pamant daca el inca nu ii a parintilor dvs. doar daca bunicul trece direct un pamant pe dvs. prin vanzare-cumpare daca nu trebuie sa asteptati executarea acelui contract.

Si cu ce il impiedica "contractul de intretinere" (deci nu de vânzare cu termen ori sub conditie, ci numai un contract de obligatii de intretinere) incheiat intre parinti si bunic, pe acesta din urma sa vanda nepotului o parte din teren daca in contractul de intretinere bunicul se obliga numai a lsa succesorilor numai bunurile aflate in proprietatea lui la data decesului?! Ceea ce sustine consultantul citat este valabil numai in acea situatie in care bunicul a vândut deja terenurile mentionate, sub conditia intretinerii, sau si mai grav a vandut pur si simplu si a incheiat un alt contract de intretinere (mai putin probabil insa). Stati de vorba cu bunicul si vedeti ce act a incheiat cu parintii dvs., apoiu reveniti cu detalii. Chiar si un coontract de vanzare-cumparare cu conditia intretinerii, poate fi reziliat, mai ales daca insasi plata bunurilor o constituie numai actele de intretinere, iar acestea nu sunt indeplinite (fiind necesara proba acestei neexecutari, care echivaleaza in acest caz cu neplata)
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Caz urgent:costuri enorme pentru contract vanz-cumparare?? tibi12 tibi12 Bunicul este proprietarul terenului si al casei in care locuiesc cu parintii si cu unchiul. Cum se va imparti proprietatea dupa decesul bunicului (bunica ... (vezi toată discuția)
Ce pasi trebuie sa urmez pentru a intra in posesia unui teren din partea bunicilor! K_RBON K_RBON Tin sa mentionez ca ambii bunici sunt in viata! Dintr-o curte de 1000 m bunicii mei doresc sa-mi lase mostenire jumatate (500 m) . De specificat ca nu exista ... (vezi toată discuția)