avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare sau donatie/
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare sau donatie/

buna ziua! parintii mei detin un "contract de intretinere a bunicului meu".dupa decesul acestuia ei devin proprietari pe tot ce detine acesta.intrebare... cum ma sfatuiti sa procedez as vrea sa trec o parte din teren pe numele meu pentru a mi construi o casa , terenul pe care o sa l dobandesc as vrea sa nu poate fi atacat : de parintii mei de sora mea sau de unchiul meu. ei sunt de acord acum dar nu se stie niciodata.......ar fi mai bine donatie? sau ce ma sfatuiti? multumesc!
Cel mai recent răspuns: dny Daniel , utilizator 18:09, 6 Ianuarie 2011
Asa cum este formulata intrebarea,operatiunea ar urma sa aiba loc dupa decesul bunicului.Eu am inteles ca nu ar fi vorba despre o vanzare cat bunicul este in viata.
Domnule Zaharia...de ce va grabiti in intelegerea spetei ? D-nul bunic cu siguranta a facut contract de v-c cu clauza de intretinere cu fiul lui iar in cazul asta nu vad cum ar putea beneficia nepoata de o parte din acel patrimoniu pana la executarea contractului. Domnisoara sigur nu intelege ce presupune acel contract de intretinere de asta s-a exprimat asa vag. Daca nu ar fi fost cu clauza de intretinere atunci sigur bunicul nu s-ar mai fi complicat cu contractul de intretinere si trecea direct la v-c. Credeti ca daca bunicul vroia sa le lase averea inainte de moartea lui domnisoara mai apela la sfatul nostru cum sa faca sa ia pamantul inainte ? Cand mai cititi un astfel de caz incercati sa interpretati mai eficient speta si dupaia sa faceti remarca asupra altora. Asteptam oricum raspunsul domnisoarei sa ne lamureasca ce presupune acel contract de intretinere....B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz urgent:costuri enorme pentru contract vanz-cumparare?? tibi12 tibi12 Bunicul este proprietarul terenului si al casei in care locuiesc cu parintii si cu unchiul. Cum se va imparti proprietatea dupa decesul bunicului (bunica ... (vezi toată discuția)
Ce pasi trebuie sa urmez pentru a intra in posesia unui teren din partea bunicilor! K_RBON K_RBON Tin sa mentionez ca ambii bunici sunt in viata! Dintr-o curte de 1000 m bunicii mei doresc sa-mi lase mostenire jumatate (500 m) . De specificat ca nu exista ... (vezi toată discuția)