am un bilet la ordin avalizat de catre administratorul soc x.acesta se afla in procedura falimentului. biletul a fost primit garantie si completat in luna aprilie 2010. am inceput procedura de executare a administratorului in calitate de avalist. acesta detine un imobil in coproprietate, cu ipoteca in favoarea unei banci. pe calea contestatiei la ex am cerut partajul bunurilor comune, am introdus banca in cauza iar aceasta invoca in aparare faptul ca biletul a fost introdus in banca ulterior deschiderii procedurii societatii x iar la data emiterii acestuia (data completata de soc noastra) nu putea emite astfel de bilete. spune ca titlul ex ar fi fals ...sau nul. ce parere aveti ?
data emiterii 07.04.2010, data scadenta 08.04.2010, locul emiterii X, emitent y, la ordin, suma z lei, la ordinul lui.t, contravaloare facturi marfa, avalizat de w, pentru emitent, semnatura avalistului.
Avalistul garanteaza ca persoana fizica, nu in calitate de administrator. Daca banca invoca nulitatea BO, trebuie sa faca dovada inregistrarii la Registrul Incidentelor de Plati. In ce priveste insolventa, aceasta nu mai suspenda executarea silita.
Nulitatea unui BO nu are nicio legatura cu CIP-ul!
In ceea ce priveste suspendarea executari, sunteti in eroare: nici in forma veche si nici dupa modificare, L:85/06 nu a avut si nu are o asemenea prevedere.
Mai mult, prin L:169/2010 a fost modificat art.36, in sensul ca a fost completat (pt. a nu mai fi discutii legate si de executarea silita a debitorului din insolventa), si cu prev. ref. la suspendarea executarii silite: "Art. 36
De la data deschiderii procedurii se suspenda de drept toate actiunile judiciare, extrajudiciare sau masurile de executare silita pentru realizarea creantelor asupra debitorului sau bunurilor sale."
Forma veche suna cam asa: Art. 36
De la data deschiderii procedurii se suspenda de drept toate actiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creantelor asupra debitorului sau bunurilor sale.
Bilet avalizat
ContSters69460
in urma obtinerii unui credit de la o banca, s-a garantat cu diverse bunuri imobile insa banca a cerut si o garantie suplimentara, in sensul avalizarii unui ... (vezi toată discuția)