avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare post in timp CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare post in timp CIC

Buna ziua,

As dori sa stiu ce trebuie sa faca compania ca sa suspende postul unei persoane aflata in concediu de ingrijirea copilului. Acel post nu va mai exista, dar nu stiu ce demersuri trebuie facute ca sa se oficializeze acest lucru. De asemenea as dori sa stiu daca se poate desface contractul de munca imediat dupa revenirea persoanei din concediu cu un preaviz de 20 de zile, sau e necesara plata unui salariu compensatoriu pe langa cele 20 de zile de preaviz care vor fi platite.
Cel mai recent răspuns: Dana Oancea , Consilier juridic 16:42, 7 Ianuarie 2011
dana_lavinia a scris:

Am revenit si va expun pe scurt argumentele mele:
1. OUG 96 impune o obligatie negativa, respectiv de a nu concedia, o perioada de 6 luni, angajata intoarsa din CIC.

:angry: Unde in OUG?????????????? :angry:#-o#-o:innocent:
@smeagull Imi cer scuze ca poate nu m-am exprimat destul de clar in mesajul anterior si vad ca ati interpretat gresit. Nu asta a fost intentia mea, vroiam doar sa punctez ca, avand experienta, cunosc modalitatea de gandire a instantelor de dreptul muncii.
Off topic: de multe ori am fost si eu frustrata din cauza ca, in general, instantele nu pleaca de la "prezumitia de nevinovatie" a angajatorului, ba dimpotriva.

On topic, intr-adevar OUG 96 face referire la salariate dar, tinand cont de faptul ca ulterio a fost adoptata OUG 148, si acum OUG111, care acorda drept de CIC si tatilor, cred ca aceste prevederi se pot extinde.

Pe acest forum noi nu putem da decat niste sfaturi si bineinteles ca, tot timpul vor exista opinii contradictorii, ramane la latitudinea fiecaruia sa aleaga ce sfat considera potrivit.

Inca o data scuze daca v-ati considerat lezat de mesajul anterior si va multumesc pentru urari.

P.S Consider ca aceste "dispute" ne fac bine tutror, intrucat ne pun neuronii in miscare.

Va doresc o zi buna.
@smeagull
:">:">:">:">:"> aveti dreptate.
Din graba nu am vazut ca in art. 21 se face referire doar la litera b. :">:">:">:">
Cam asta se intampla cand vrei sa faci 7 chestii deodata. Abia dupa ce a adormit bebe am vazut.
Si acum vreau sa fiu fair-play :).
Intr-adevar interdictia de 6 luni se aplica doar persoanelor revenite din concediu de maternitate.
Si totusi, salariatul revenit din CIC nu poate fii dat afara a doua zi de la revenire.
Poate fii concediat cu urmare procedurii de concediere prevazuta de C. muncii care poate fii destul de anevoioasa.

no, sper sa nu mi-o luat in nume de rau ca am plecat de la o idee gresita, dar si dumneavoastra m-ati "provocat" si desi aveam si altceva de facut am raspuns prea grabita.

Promit sa nu se mai repete :)
:vishenka:
@dana_lavinia, nu v-am luat-o nici o clipa in nume de rau. Speram sa ii dam de capat impreuna, de aia am insistat :) Cred si eu ca discutiile de acest fel ne ajuta, si pe noi, si pe beneficiarii finali.

Sincer vorbind, si eu cred ca orice parinte revenit din concediu va fi protejat de instanta in evantualitatea unei concedieri, iar motivele de protectie pot veni din atat de multe directii, incat nu le putem anticipa pana nu se intampla concedierea.

Insa nu saftuiesc initiatorul sa mizeze pe motive ipotetice / eventuale.

Somn usor cu sanatate pentru cel mic! :secret:
dana_lavinia a scris:

.....
On topic, intr-adevar OUG 96 face referire la salariate dar, tinand cont de faptul ca ulterio a fost adoptata OUG 148, si acum OUG111, care acorda drept de CIC si tatilor, cred ca aceste prevederi se pot extinde.
.....

Excepţiile sunt de strictă interpretare, ceea ce înseamnă că ele nu pot fi extinse la cazuri neprevăzute expres de legiuitor.

Alte discuții în legătură

Legal sa fiu concediata ? gabrielabbb gabrielabbb buna ziua, am o problema care suna cam asa : lucrez la o firma de transporturi foarte mare(ce mai mare din tara) acum 2 ani am nascut , urmand sa ma intorc ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post in concediul de crestere a copilului tumonique tumonique sunt personal civil la politia de frontiera, ma aflu in concediul de crestere a copilului pana la 2 ani pana pe 29.04.2012 si datorita reorganizarii ... (vezi toată discuția)
Salariata care revine din concediu crestere copil pekka pekka Va rog sa imi raspundeti daca dupa incetarea concediului de cresterea copilului pot reveni la serviciu? # angajatorul are obligatia de a ma reprimi daca pe ... (vezi toată discuția)