As dori sa stiu ce trebuie sa faca compania ca sa suspende postul unei persoane aflata in concediu de ingrijirea copilului. Acel post nu va mai exista, dar nu stiu ce demersuri trebuie facute ca sa se oficializeze acest lucru. De asemenea as dori sa stiu daca se poate desface contractul de munca imediat dupa revenirea persoanei din concediu cu un preaviz de 20 de zile, sau e necesara plata unui salariu compensatoriu pe langa cele 20 de zile de preaviz care vor fi platite.
@freelis citind mai atent art. 60 alin. 1 lit. e din Codul muncii am observat ca sunt clar acoperiti si tatii aflati in CIC intrucat acolo se vorbeste clar de persoanele aflate in CIC, nu de salariatele aflate in CIC.
Stiam la ce v-ati referit. Nimic de comentat in privinta principiului, doar ca daca si situatia tatilor este acoperita de lege nu mai avea rost sa argumentez de ce, in acceptiunea mea, textul de lege trebuia extins si asupra lor. Pe scurt pleca de la principiul nediscriminarii (avut in vedere chiar si la elaborarea OUG 148), dar, asa cum am mai spus discutia era inutila.