am nevoie de ajutorul vostru pentru urmatoarea problema: la firma unde lucrez acum am facut un curs si am semnat un act aditional in care se prevede ca in cazul in care plec din firma in primul an de activitate trebuie sa platesc cheltuielile cursului.
eu as vrea sa plec insa nu stiu cum sa procedez. as vrea sa stiu daca as putea inapoia banii pe curs in mai multe rate, sau e posibil numai in instanta sa se stabilieasca acest lucru?
Daca in actul aditional este specificat expres ca vei fi obligata sa restitui doar contravaloarea cursurilor, atunci atat esti obligata sa restitui; inteleg ca este vorba si de cheltuieli de transport si cazare - acestea banuiesc ca au fost decontate la vremea respectiva, angajatorul si le-a dedus, deci nu ti le va mai pretinde (desi daca tine neaparat sa-ti faca sicane, ti le-ar putea pretinde, mai ales ca exista si documente justificative in acest sens - doar ca acestea trebuiau mentionate in actul aditional - atat timp cat nu au fost precizate, slabe sanse sa le obtina in instanta).
inca o intrebare: cat este de usor ca,in cazul in care ajungem in instanta,sa pot plati banii intr-un mod esalonat? vreau sa spun ca,eu as dori sa dau banii inapoi,dar nu am toti banii si vreau sa ii inapoies sa zicem in 5 ani...se poate obtine acest lucru in instanta?
Pentru a avea sanse sa primesti o esalonare va trebui sa faci o intelegere cu angajatorul in acest sens, altfel instanta va nu va putea dispune o esalonare impotriva vointei reclamantului (si drept sa spun, 5 ani nu cred ca iti va accepta nimeni, cel mult 3 poate ...).
Puteti obtine esalonarea dar numai sa fie de acord si angajatorul.....Trebuie sa vorbiti mai intai cu el si apoi intelegerea dintre dvs si el sa fie supusa hotararii instantei.