avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional pentru curs
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional pentru curs

am nevoie de ajutorul vostru pentru urmatoarea problema: la firma unde lucrez acum am facut un curs si am semnat un act aditional in care se prevede ca in cazul in care plec din firma in primul an de activitate trebuie sa platesc cheltuielile cursului.

eu as vrea sa plec insa nu stiu cum sa procedez. as vrea sa stiu daca as putea inapoia banii pe curs in mai multe rate, sau e posibil numai in instanta sa se stabilieasca acest lucru?

va multumesc de ajutor
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 23:51, 22 Aprilie 2008
va intreb inca o data daca angajatorul imi poate pretinde si cheltuielile pentru cazare si transport.
in actul aditional care l-am incheiat este scris:" In temeiul art 17(4) coroborat cu art 41 din Legea nr. 53/2003,partile hotarasc:
Angajatorul suporta din fondurile sale,contravaloarea cursurilor de instruire specifice activitatii pe care o desfasoara,cursuri pe care angajata le va efectua in cursul anului 2008.

In cazul in care angajatul are initiativa incetarii contractului individual de munca in primul an de activitate in cadrul companiei,atunci va returna integral sumele platite cu titlu de cheltuieli cursuri de instruire specifice activitatii."

puteti va rog sa imi raspundeti la intrebare?
va multumesc din suflet
Codul Muncii:
Art. 44. - (2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil. - dar aici depinde daca in actul aditional semnat se face referire si la aceste cheltuieli.
ceea ce scrie in actul aditional am scris mai sus



" In temeiul art 17(4) coroborat cu art 41 din Legea nr. 53/2003,partile hotarasc:
Angajatorul suporta din fondurile sale,contravaloarea cursurilor de instruire specifice activitatii pe care o desfasoara,cursuri pe care angajata le va efectua in cursul anului 2008.

In cazul in care angajatul are initiativa incetarii contractului individual de munca in primul an de activitate in cadrul companiei,atunci va returna integral sumele platite cu titlu de cheltuieli cursuri de instruire specifice activitatii."


Asta e tot ce scrie legat de curs.

merci de ajutor

te rog vezi raspunsul meu anterior, iar atricolele trecute in act nu cred ca au relevanta in formarea profesionala....
art.17 (4) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (2) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 15 zile de la data incunostintarii in scris a salariatului, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare rezulta ca posibila din lege sau din contractul colectiv de munca aplicabil.
Art. 41. - (1) Contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul partilor.
(2) Cu titlu de exceptie, modificarea unilaterala a contractului individual de munca este posibila numai in cazurile si in conditiile prevazute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de munca se refera la oricare dintre urmatoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) conditiile de munca;
e) salariul;
f) timpul de munca si timpul de odihna.
consider ca ar trebui sa vorbesti cu o persoana abilitata din cadrul firmei sa vezi ce reprezinta aceste "sumele platite cu titlu de cheltuieli"
de obicei, daca nu s-a specificat altfel, societatea va include si cheltuielile cu deplasarea ca fiind cu titlu de cheltuieli aferente instruirii respective, binenteles daca scopul acelei deplasari a fost participarea la acea instruire...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional la contract de munca oanamorena oanamorena Buna ziua.la serviciu este posibil sa semnez un act aditional prin care imi va mari salariul si ma va obliga sa stau in firma o anumita perioada. Politica ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cim pt curs formare profesionala alinalmg alinalmg Buna ziua, Sunt si eu in situatia de a fi semnat un act aditional dupa formarea profesionala, act in care angajatorul a mentionat ca daca initiez incetarea ... (vezi toată discuția)