avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie somaj

Cat timp se aplica reducerea indemnizatiei de somaj cu 15%?
Am intrat in somaj pe data de 5 nov. 2010. In carnetul de munca mi s-a inscris valoarea indemnizatiei de somaj, rezultata din formula de calcul curenta legala si apoi mi s-a inscris valoarea diminuata cu 15%.Exista sanse sa primesc indemnizatia nediminuata ?
Cel mai recent răspuns: doinadavidescu , utilizator 22:42, 7 Ianuarie 2011
1. OUG 108/2010, care modifica Legea 76/2002 (cu data de 01.01.2011) spune:

Art. II
(1) Persoanele al caror drept la indemnizatie de somaj a fost stabilit inainte de data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta beneficiaza de acest drept in cuantumul aflat in plata la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.

(2) Persoanele pentru care, la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, plata indemnizatiei de somaj este suspendata in conditiile legii si repunerea in plata a acestui drept se realizeaza ulterior acestei date beneficiaza de dreptul la indemnizatie de somaj in cuantumul stabilit si, dupa caz, recalculat pana la data suspendarii platii acestui drept .

2. Asta inseamna ca de la 01.01.2011 vi se mentine cuantumul indemnizatiei pe care ati avut-o la 31.12.2010.
Multumesc frumos .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de somaj cristian_edmond cristian_edmond pentru persoanele intrate in somaj in 2010,sa calculat o indemnizatie,din care a fost retras un procent de 15%. a fost publicat ca este o masura valabila pana ... (vezi toată discuția)
Reducerea cu 15% a somajului nusa.71 nusa.71 As dori sa stiu daca aceasta reducere se va aplica si in 2011 pentru somerii care sunt deja in plata :-/ (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj de la 1 ianuarie 2011 ovidiun ovidiun Va rog sa-mi explicati si mie (mai pe intelesul tuturor) din explicatia de mai jos ce reiese ? Somajul incepand cu 1 ianuarie 2011 revine la valoarea din mai ... (vezi toată discuția)