avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe masina inexistenta
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe masina inexistenta

Am o problema pe care chiar nu am idee cum as putea sa o rezolv.Am constatat ca socrul meu plateste impozit pe o masina pe care nu o are.Singura sa masina a fost o Dacie care s-a vandut in anul 1995,de atunci nemaifiind achizitionata alta.Uitandu-ma printre chitantele pe care el le are de la Primarie,am constatat ca i se incaseaza impozit pe masina incepand din 1998 pana la zi si nu stiu pe ce.Am fost la Primarie si am cerut lamuriri.Mi s-a dat o hartie pe care apare o serie de motor si un nr.matricol(nu stiu ce e cu el) plus capacitatea cilindrica a masinii.In rest,nu scrie marca masinii,seria sasiu,nimic....Am intrebat ce sa fac si mi-au spus sa duc un act prin care sa demonstrez ca nu exista masina...(?)Eu nu pot sa fac radiere pe ceva ce nu am. Astept un sfat si eventual poate ma invata cineva daca pot sa aflu despre ce masina este vorba avand doar seria de motor.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ely2009 , utilizator 10:36, 31 Decembrie 2012
Din eroare la data vanzarii , in 1995 nu s-a facut radierea masinii.Va trebui sa luati o dovada si de la Poilitia -serv. inmatriculari .Mergeti acolo cu actele pe care le aveti in acest moment.:O
Revin cu urmatorul linkwww.masini.sh/acte-radiere-auto.html.
Vezi ca numai proprietarul masinii poate sa radieze masina .
Trebuie sa aflati intai pe ce masina se plateste impozit, daca e aceea vanduta in 1995, care nu a fost radiata, sau, din eroare, s-a trecut pe rolul socrului alta masina. Cereti copie dupa actele din Arhiva primariei in baza carora s-a stabilit impozitarea (ar trebui sa aiba o cerere de inregistrare + copie dupa cartea de identitate a masinii).
Multumesc pentru raspunsuri.Intre timp am rascolit arhiva familiei si am gasit un act de vanzare-cumparare pentru un VW Golf cumparat de sotul meu in 1998.Seria de motor a acestei masini este aceeasi ca in actul primit de la primarie,deci am depistat masina.De ce socrului (care nu a fost proprietar)si nu sotului meu i se percepe taxa ramane un mister.Oricum,nu cred asta conteaza,probabil pentru ca locuim la aceeasi adresa. Sa revin.E clar ca sotul meu a omis sa radieze masina,pe care a vandut-o in anul 2000.Evident,actele masinii nu le mai am.Singurul este contracul de vanzare-cumparare al masinii,care vad ca e nu are nicio stampila.Mai mult ca sigur,nu e suficient....Ce sa fac?Poate ca nici nu am sa il mai gasesc pe omul care a cumparat-o,iar masina (care era rablagita rau)mai mult ca sigur in ziua de azi nici nu mai exista....
impozitul pe masina il plateste proprietarul acesteia ........ incercati sa gasiti actul de vanzare-cumparare efectuat in 2000 ...... sau mergeti la Politie - Serviciul inmatriculari auto sa va dea o dovada ca masina nu mai este pe numele socrului sau a sotului dvs

Alte discuții în legătură

Radiere epuremarius epuremarius am dus o masina la programul rabla in 2010 printr-o procura deoare ce nu eram propietar, am facut actele de vanzare cumparare si am inscris-o la primarie dar ... (vezi toată discuția)
Radiere masini Hamarsold1234 Hamarsold1234 Eu am doua masini mostenite, una de la unchiul fabricata in 1972, si a inmatriculat-o unchiul meu in 1979, dupa aceea nu a mai inmatricalt-o. A ramas cu numar ... (vezi toată discuția)
Radiere in urma suspendarii certificatului si a numerelor procustprestserv procustprestserv Mi s-au retinut certificatul de inmatriculare si numerele de circulatie din cauza ITP expirat. Repararea masinii ar fi prea costisitoare, prin urmare a-si ... (vezi toată discuția)