Gabriela Paduraru a scris:
Nu si daca avem o poprire, iar tertul poprit nu isi indeplineste obligatia iar aceasta (poprirea) nu a fost urmata in termen de 3 luni de o actiune de validare a popririi si nici nu s-au incasat sume de bani.
Creditorul poate infiinta "n" popriri (daca are pe ce), dar..daca acest act de executare ramane fara efecte (validari..incasari de sume..) iar debitorul nu poate fi urmarit nici mobiliar nici imobiliar (fiindca nu are bunuri)atunci , dupa implinirea termenului stabilit de lege putem vorbi despre prescriptie.
CLARIFICARI:
In cazul de fata ca urmare a primei popriri au fost recuperate sume de bani insa nu indeajuns ca sa poata stinge creanta. Contractul notarial existent intre parti avea ca data maxima de returnare a creditului 01.10.2008 ... Nu s-a returnat creditului astfel ca s-a apelat la un executor care a emis un titlu de executare ce a fost imprastiat pe la banci. Astfel ca a fost pusa poprire pe un cont de unde s-au recuperat primele sume dupa care debitorul a inchis contul respectiv ... Anul acesta acelasi executor a solicitat o noua verificare in sistemul bancar si a fost descoperit un al doilea cont pe care s-a infiintat o noua poprire ... presupun ca si in acest caz se vor recupera sume de bani insa infime ...
Conform legii (din ceea ce am inteles pana acum) Anul acesta, 2011 pe 1.10.2010 se va prescrie dreptul de a cere executarea debitorului ... Asta nu inseamna ca poprirea pe noul cont descoperit va fi perimata insa debitorul poate sa inchida practic contul imediat dupa data de 01.10.2011 dupa care creditorul nu va mai putea solicita executarea ... SAU GRESESC !!!
Va multumesc tuturor pentru deslusirea acestei situatii !!!