avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA platitor sau nu de tva?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

platitor sau nu de tva?

daca o firma importa produse din afara UE., plateste sau nu tva? daca da, acesta poate fi deductibil?va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: laura29 , utilizator 00:42, 17 Mai 2008
multumesc pentru raspunsuri.sincer sa spun ca si in acest moment am urechile prinse in acest tva#-o, dar sper sa ma descurc in curand
mirela07 a scris:

multumesc pentru raspunsuri.TVA asta imi da mari batai de cap. ce nu stiu este faptul ca : eu platesc tva la vama,dar in momentul in care eu fac vanzare cu ridicata mai platesc inca o data sau nu, dar in cazul in care as face vanzare cu amanuntul?
Dl. Beldean, va rog daca puteti sa-mi da-ti mai multe amanunte la ceea ce ati spus dvs:"orice TVA platit , se recupereaza din TVA-ul incasat". sa inteleg ca eu il platesc la vama in momentul ridicarii marfii si apoi mi-l recuperez sau il deduc de unde?

Am sa incerc sa te lamuresc eu daca cumva nu e prea tarziu.

Indiferent de unde cumperi marfa, acel tva este pe factura ( ex pretul marfii este de 100 lei + 19 lei tva=119 lei) La randul tau vinzi marfa respectiva preluctata sau nu, cu un adaos comercial si un tva ( daca adaosul tau este de 100% atunci pe marfa vei incasa 100 lei pretul de achizitzie * adosul tau comercial= 200 lei insa la acesti 200 lei se va adauga si tva-ul de 38 lei) Ce trebuie sa retzi, tva-ul nu este al tau iar tu la trimestru vei plati sau incasa de la fisc diferentza dintre tva cumparat si tva vandut ( in ex de sus vinzi tva de 38 lei -19 lei ii cumperi =19 lei vei vira la fisc)

Poate te va ajuta exempul meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare intracomunitara maryabunea maryabunea Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema: firmei A platitoare de TVA din RO i se intocmeste factura de marfa de firma B platitoare de TVA din Germania, ... (vezi toată discuția)
Tva la marfa second-hand kerekesmargo kerekesmargo Buna ziua ! art.1522 din codul fiscal - regimul special pentru bunurile second-hand- se refera si la haine. ,exista ceva reglementari speciale in privinta ... (vezi toată discuția)
Import urmat de o livrare intacomunitata ellutza_me21 ellutza_me21 In conditiile in care S.C. \"X\" din Romania importa marfa din Ucraina pentru a o revinde in Bulgaria, marfa merge direct din Ucraina in Bulgaria, vamuirea are ... (vezi toată discuția)