avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ghenele de gunoi de pe etaj
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ghenele de gunoi de pe etaj

Buna ziua,

Imi puteti spune si mie daca administratia are dreptul sa inchida ghenele de gunoi de pe etaj? Eu locuiesc intr-un bloc nou si de curand ne-am trezit cu ghenele de pe etaj incuiate si ne obliga sa coboram in subsolul blocului pentru arunca gunoiul.

In plus as vrea si eu sa stiu daca in cazul in care nu detin loc de parcare subteran sunt obligata sa mi se calculeze cota parte si pentru cheltuielile aferente parcarii subterane? Precizez ca acolo pot parca doar cei care au cumparat un loc sau l-au inchiriat.

M-ar ajuta foarte mult un raspuns argumentat.

Multumesc anticipat,
Alexandra
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 00:06, 9 Ianuarie 2011
Unde se intampla situatia asta daca nu suntem prea curiosi??


Locurile de parcare sunt detinute de anumite persoane deci numai persoanele respective trebuie sa plateasca pentru ele.
In cota indiviza a fiecarui apartament trebuie incluse si boxele si locurile de parcare asta in cazul in care nu are toata lumea si daca nu ar fi egale.
Asa ca dv nu trebuie sa platiti nici o cheltuiala pentru un spatiu care nu il detineti.


In privinta ghenelor de gunoi ce care le-or fi incuiat or fi avut vreun motiv.
Intrebati si dv de ce le-a incuiat.Putem doar sa ne dam cu presupusul.

In multe blocuri s-a procedat la acesta incuiere pentru a avea o curatenie mult mai mare.Gunoiul nu cade exact in tomberonul respectiv si nu se schimba tomberonul automat cand se umple.Raman gunoaie blocate si apoi pana la desfundare lumea le arunca langa gura de tomberon.
Incuierea ghenelor poate fi asadar o masura favorabila desi pare una rea.Oricum daca precizati ca aveti locuri de parcare la subsol presupun ca este un bloc nou construit si sincer eu nu prea am mai vazut vreun bloc nou cu ghena tocmai din motivele de mai sus.
Ultima modificare: Duminică, 9 Ianuarie 2011
w_v_w_v, utilizator
Si la noi la asociatie usile de la ghena sunt incuiate, dar fiecare proprietar are cheie cu care deschide, isi arunca gunoiul, dupa care inchide usa la loc. Faptul ca la dvs. sunt incuiate si va obliga sa coborati la subsol este bizar. Exista vreo hotarare a adunarii generale sau a comitetului in acest sens?
Cat despre parcari... important este ceea ce scrie in contractul dvs. prin care ati cumparat apartamentul.

@w_v_w_v
Daca gunoiul nu cade fix in tomberon nu inseamna ca trebuie sa ingradesti accesul tuturor. Administratia trebuie sa ia masuri ca gunoiul sa cada acolo unde trebuie. In plus, omul de serviciu are atributii in acest sens, de a pregati tomberoanele pentru cei de la salubritate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz administrator Florina_S Florina_S Buna ziua, As dori sa stiu daca este legal ca administratorul blocului in care locuiesc: - sa monteze stalpi pe trotuarul din spatele blocului in asa ... (vezi toată discuția)
Probleme cu boxele și locurile de parcare într-un complex rezidențial blueyespaul09 blueyespaul09 buna ziua , tin sa precizez de la inceput ca complexul rezindential este compus din 8 scari ( 60 apartamente )cu parcare subterana ( 90 locuri) si boxe (70 ... (vezi toată discuția)
Miros ghena si gandaci alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! M-am mutat de curand intr-un bloc care are in interiorul scarii de bloc langa lift, la fiecare etaj, intr-o camaruta, tobogan pentru aruncarea ... (vezi toată discuția)