avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... in cat timp se poate cere anularea unui gir asupra ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

in cat timp se poate cere anularea unui gir asupra unui bilet la ordin?

in cat timp se poate cere anularea unui gir asupra unui bilet la ordin?
in cat timp se prescrie dreptul la actiune.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 13:24, 9 Ianuarie 2011
art.26 din decretul 167 - 3 ani
Art. 94 + art.106 din lg 58 / 1934 -
Orice acţiuni rezultând din cambii împotriva acceptantului se prescriu prin trei ani, socotiţi dela data scadenţei.
Acţiunile posesorului împotriva giranţilor şi împotriva trăgătorului se prescriu printr'un an socotit dela data protestului făcut în timp util sau dela data scadenţei în caz de stipulaţiune, fără cheltuieli.
Acţiunile giranţilor, unii împotriva altora şi împotriva trăgătorului, se prescriu prin 6 luni socotite din ziua din care girantul a plătit cambia sau din ziua în care acţiunea de regres a fost pornită împotriva sa.
Acţiunea de îmbogăţire fără cauză se prescrie printr'un an din ziua în care hotărîrea pronunţată asupra acţiunii cambiale va fi rămas definitivă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin avalizat si firma in faliment marcusalex marcusalex In februarie 2008 am luat un credit de la banca garantat cu un bilet la ordin avalizat de administrator si de asociat unic cu data scadentei la 30.04.2010.In ... (vezi toată discuția)
bo investit cu formula executorie daca nu a fost depus in termen ??? alice_nicole alice_nicole Buna! Poate fi BO investiti cu formula executorie daca a fost depus dupa 10 zile de la data scadentei, iar la refuz apare explicatia nedepunere in termen ... (vezi toată discuția)
Executare silita sau actiune(cambiala) bilet la ordin; lipsa protest. ytip ytip Buna ziua. Am un bilet la ordin cu data scadenta 17.08.2009; este refuzat la plata de catre Banca din lipsa totala de disponibil in data de 14.08.2009. Are si ... (vezi toată discuția)