avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Bilet la ordin avalizat si firma in faliment
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Bilet la ordin avalizat si firma in faliment

In februarie 2008 am luat un credit de la banca garantat cu un bilet la ordin avalizat de administrator si de asociat unic cu data scadentei la 30.04.2010.In 30.03.2010 firma intra in faliment declansat de aceeasi banca.Procesule este inca in desfasurare.Anul trecut in 20.03.2012 am primit somatie cambiala urmata de poprire conturi personale.Anul acesta am primit din nou o somatie si poprire conturi personale de alt executor judecatoresc.Si acuma vine intrebarea : Biletul la ordin si datoria s-a prescris?Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: marcusalex , utilizator 21:52, 11 Iulie 2013
Nu.
De ce nu? conform legii 58/1934 Art. 94 "Orice actiuni rezultand din cambii impotriva acceptantului se prescriu prin trei ani, socotiti de la data scadentei."
Imi poate da cineva un raspuns mai concret?Va Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp se poate cere anularea unui gir asupra unui bilet la ordin? glo glo in cat timp se poate cere anularea unui gir asupra unui bilet la ordin? in cat timp se prescrie dreptul la actiune. (vezi toată discuția)
Bilet la ordin xerxes xerxes buna seara! daca o societate comerciala a emis un B.O. cu titlu de garantie, fara a mentiona data scadentei, iar creditorul a completat ulterior data ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat in nume personal ksimona ksimona In data de 21.12.2006 societatea noastra a luat un credit in valoare de 200.000 euro, garantat cu ipoteca si bilet la ordin fara scadenta si suma avalizat in ... (vezi toată discuția)