avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... stramutare pentru banuiala legitima
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

stramutare pentru banuiala legitima

Buna ziua, as dori sa aflu daca este un motiv de stramutare pentru banuiala legitima :

Eu sunt in proces cu o nepoata care m-a dat disparuta si care si a apropiat averea defunctei mele mame.

Dupa cercetari am aflat ca :

- sotul acesteia este considerat ca mare revolutionar ("revolutia" din decembrie 1989);
- tot sotul ei este prieten bun cu actualul presedinte al Consiliului Judetean, lucru care a fost spus în ziare de catre fostul prefect al judetului;

- cumnatul ei :

* este seful serviciului SSAEEBL din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice din judet si postulant pentru DGFP din judet (sustinut de fostul prefect);
* dupa inundatiile din 2005 in judet, el a facut parte din comisia de reconstruire alaturi de IJP din judet deci are cunostiinte printre acestia;
* a facut parte in calitate de presedinte dintr-o comisie de licitatie a unui imobil din judet (o plaja);
* a fost membru de frunte al Aliantei Civice (comitetul director al acesteia), iar cumnata lui (adica nepoata mea) era secretara Aliantei;
* din partea formatiunilor civice a activat pe timp de 1 an in Comitetul judetean de lupta împotriva coruptiei;
* dupa revolutia din decembrie 1989, împreuna cu 2 procurori activi, a facut parte din Comitetul judetean de salvare nationala;
* este (impreuna cu sotul nepoatei mele) trecut pe lista revolutionarilor care au cerut certificatul de revolutionar.

Deci am motive sa pun judecarea sub semnul îndoielii? In acest judet exista o mare influenta politica si acest judet este fruntas la coruptie, coruptia este la ea acasa.

Va multumesc mult pentru raspuns,
Cel mai recent răspuns: tobescu , utilizator 01:17, 10 Ianuarie 2011
puteti incerca. insa ma indoiesc ca instanta va stramuta cauza pt aceste motive daca nu veti reusi sa probati si cu inscrisuri.
In afara unor articole din presa,care ar fi dovezile pe care le-ati prezenta in sustinerea celor aratate ?
Multumesc pentru raspunsuri, as dori sa va intreb cu ce inscrisuri sau dovezi as putea sa sustin cele relatate de ziare? Dati mi va rog un sfat.
Puteti incerca sa cerereti stramutarea cauzei.Cert este ca daca nu veti incerca nu veti reusi.
Ideea de baza este ca ar trebui sa dovediti cumva instantei ca banuiala legitima este intemeiata deoarece exista riscul sa fie afectata decizia instantei de anumite persoane cu infuiente.
Puteti uza si de articolele din ziare.
Stimate domn avocat, multumesc foarte mult pentru sfatul Dvs. As vrea sa va spun ca in acest judet sunt riscuri foarte mari pentru ca in justitie sunt numai neamuri. De exemplu inspectorul de la IJP este sotul unei judecatoare de la tribunal, presedinta judecatoriei cu familia ei, presedintele tribunalului, 2 procurori au vilele lor in aceiasi comuna, presedintele CJ a dat mai multe locuinte magistratilor de la judecatorie si tribunal. Acest judet este, cum am spus, fruntas in coruptie. Despre cumnatul (familia lui întreaga de altfel) nepoatei mele pot sa va spun ca este foarte cunoscut in judet prin functia lui, el este care imparte primarilor sumele alocate de Stat, el este cel care este tot timpul in contact cu presa. Pe scurt este o persoana influenta datorita activitatilor profesionale si politice. Nepoata mea a pus mâna, cu ajutorul justitiei din judet, pe toata averea mamei si in plus pe cea a tatalui meu cu toate ca testamentul olograf a fost, sa zicem scris de mama care la data testamentului era imobilizata la pat. IPJ nu a examinat probele mele si nici martorul (o asistenta medicala cu 38 ani de lucru in spital). Inspectorul care a instruit plingerea si care a scos-o pe nepoata de sub urmarire, este sotul unei judecatoare de la tribunal !!! Am facut plingere la prim procuror dar acest prim procuror a facut parte din comitetul judetean de salvare nationala din care facea parte si cumnatul nepoatei mele. Acesta are o vila la tara, in satul unde au si presedintii judecatoriei si a tribunalului. Ce mai pot sa fac?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcularea prescriptiei raspunderii penale - art. 122 tobescu tobescu Va rog sa mi spuneti si mie : - cum se calculeaza prescriptia raspunderii penale pentru savirsirea infractiunilor prev. de codul penal art. 290 alin.1; art. ... (vezi toată discuția)
Stramutare proces kyrradan kyrradan Salut, am si eu o problema ! am aflat de curand de ce pierd totdeauna procesele cu o anumita persoana: are cumnat pe presedintele instantei... Dar, ca sa ... (vezi toată discuția)
Amanari repetate pentru ca mostenitoarea testamentara nu prezinta testamentul olograf in instanta tobescu tobescu Buna ziua, as avea o noua intrebare, va rog sa mi dati un sfat. Nepoata mea care a prezentat la notar un testament fals nu prezinta in instanta testamentul ... (vezi toată discuția)