avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... 4729
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

4729

Buna ziua,am infiintat o firma noua,cu acest cod caen:4729:comert cu amanuntulal altor produse alimentare,in magazine specializate(inclusiv produse naturiste,ceaiuri din plante medicinale si aromatice,suplimente alimentare si nutritive si altele similare).Exact asta scrie pe certificatul de inregistrare la activitate principala.Doresc deci sa deschid un magazin de produse naturiste.Citind zilele astea pe net,dau de legea terapiilor complementare,unde printre altele scrie:"Practicianul de medicina complementara/alternativa care nu poseda diploma de medic, medic dentist sau, dupa caz, farmacist sau care nu a obtinut autorizatie de libera practica in domeniul respectiv este obligat sa efectueze o pregatire specifica de scurta durata recunoscuta de Ministerul Sanatatii Publice, corespunzatoare standardelor ocupationale aprobate prin reglementarile legale in vigoare. "Mentionez ca nu sunt medic sau farmacist.Deci unde se poate face aceasta pregatire specifica recunoscuta de ministerul sanatatii?Nu am diploma si nici autorizatie de libera practica.In C.O.R.este trecuta ocupatia de "vanzator produse naturiste":522007.Am fost la camera de munca din Timisoara sa intreb despre aceasta ocupatie,despre unde se pot urma cursuri pe domeniu,pe lafirmele din oras acreditate de ministerul educatiei si al muncii sa califice personal,insa niciunde nu se pot urma astfel de cursuri,m-i s-a recomandat un curs de vanzator produse alimentare,care contine si un curs de igiena,dar alta alternativa nu este in oras.Am sunat pana si la Bucuresti la un centru de sanatate care a organizat astfel de cursuri in trecut,insa au spus ca nu au fost recunoscute,asa ca s-a renuntat.Deci,problema mea este:unde gasesc un curs de genul asta,sau ce om angajez sa vanda ceaiuri si alte suplimente,sunt obligata sa am un angajat cu diploma de vanzator naturiste?Dar cum aceste cursuri nu exista,cu toate ca specializarea e trecuta in C.O.R.,cum pot eu sa cer cuiva sa-mi prezinte o asa diploma,sau la un eventual control,ce explicatii dau?Si tot in aceasta lege a terapiilor complementare scrie ca este nevoie de o autorizatie de la ministerul sanatatii pentru distributia remediilor folosite.Cum pot afla ce conditii trebuie sa indeplinesc ca sa obtin aceasta autorizatie?Am fost in foarte multe din magazinele naturiste din oras,nici una din doamnele care vindeau nu stiau de aceste cerinte,chiar si in Ungaria am intrebat la un magazin care vindea naturiste daca are vanzatoarea vreun curs anume pe specific si s-au uitat ciudat la mine,au zis ca nici vorba de asa ceva.
Cel mai recent răspuns: frezii , utilizator 08:53, 1 Aprilie 2008
:) Ai inteles gresit.... Practicianul de medicina complementara/alternativa e altceva decat un comerciant de produse naturiste... Prevederea se refera la diverse categorii de terapeuti (homeopati, acupuncturisti, etc.). Pentru a deschide un magazin de produse naturiste (in fapt, ceaiuri si tot soiul de suplimente alimentare) nu se cere nicio conditie/calificare speciala.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce avize sau autorizații îmi trebuie pt magazin naturist? Roxyfeio Roxyfeio Am înființat un SRL și vreau sa întreb ce avize sau autorizații îmi trebuie pt magazin naturist și eu am un curs in Terapii naturiste ,pot vinde la ... (vezi toată discuția)
Cod caen distributie produse naturiste: ceaiuri, suplimente alimentare etc. niculaucarmen niculaucarmen care sunt codurile caen specifice distributiei (engros si en-detail) de produse naturiste: ceaiuri, suplimente alimentare etc.??? (vezi toată discuția)
Homeoterapie, pfa sandorjoe sandorjoe Buna ziua, Se poate lucra (in Romania) ca terapeut naturist (homeoterapie) , fara diploma de medic? Lucrez ca asistenta medicala si doresc sa practic ... (vezi toată discuția)