avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... antene RDS pe acoperis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

antene RDS pe acoperis

Buna ziua
Locuiesc la etajul ultimul etaj al unui bloc care are acoperis din constructie (cu tigla). Administratorul mi-a cerut acordul pentru montarea unei antene GSM deasupra acoperisului iar eu nu sunt de acord (am 2 apartamente la acest etaj). Totusi, asociatia a votat cu majoritate (zic ei , nu am vazut lista) ,montarea acestei antene. Meantionez ca antena a inceput sa fie montata, dar nu deaspra apartamentelor mele ci deasupra uscatoriei, care este la nivelul podului. Oricum distanta nu este mare si stiu ca este nociva. Legislatia prevede acordul tuturor proprietarilor afectati de vecinatate ; eu sunt proprietar afectat ? Pot face ceva , pt. ca nu sunt de acord sub nici o forma cu aceste antene .
Nu guvernul trebuie sa recunoasca "nocivitatea antenelor" pentru ca guvernul nu o poate dovedi. Singura institutie din tara abilitata sa recunoasca ceva in domeniul radioelectric este A. N. R. C. T. I. Ori ei au masurat, chir s-a transmis la TV aceasta operatine si .. nu s-a divedit nimic. Recunoasterea se face pe probe, masuratori, nu pe masuri populiste de jecmanit populatia!

"Recunoasterea" de ochii publicului s-a facut ptr a justifica un spor de 10 % acordat numai unor categorii (a se citi lucratori de la Guvern si alte institutii similare) si daca o sa cautati in acest forum o sa observati ca nu toti angajatii au beneficiat de el, desi ar fi trebuit! Ca doar e lege, nu?

Incercati, daca puteti, sa faceti o distinctie intre dezinformare, minciuna, hotie si prostie. O sa vedeti ca ... din pacate am dreptate. Doar nu trebuia sa recunosaca Guvernul ca plateste acest spor degeaba oamenilor sai! Doar banii vin din impozitele si taxele luate de la Dvs, nu din alte parti!

La modul cel mai serios, daca nici in UE si nici in SUA nu s-a demonstrat acest efect nociv ... ce dorim sa demonstram noi? Dar Guvernul acesta?
Dacă sunt sau nu nocive, asta numai Dumnezeu ştie!
Oricum, ideea era alta: convingerea celorlalţi proprietari de la ultimul etaj pentru a nu-şi da acordul în montarea acestor antene, din mai multe motive.... ;)
Oricum, atunci când sunt interese mari în joc, nimeni nu are interesul de a face publică o nocivitate care ar putea dăuna afacerii, la nivel internaţional...;) aşa că, a fi sau a nu fi nocive, este o întrebare cu două răspunsuri: da şi nu. Nimeni nu deţine adevărul, iar dacă îl deţine dar are interese să-l ţină secret, publicul va cunoaşte numai "adevărul" pe care trebuie să-l cunoască, oricare ar fi acela: minciună sau adevăr...;)
otto2007 a scris:

Nu vreau sa intru in polemica pentru ca pe acest Forum sunt oameni care prin altruismul lor a dovedit ceea ce va lipseste dom'le "radiouamator" si anume omenia!Daca aveti greturi din cauza articolelor de pe acest forum,va pot sugera sa folositi metode naturiste sau mai bine sa va vedeti de calatoriile de prin alte meleaguri.Eu nu doresc sa imi montez aceasta ANTENA UCIGASA pe plafonul apartamentului meu si punctum!Vedeti sa nu va aplecati ca s-ar putea sa va cada legitimatia ori cardul de la unul din concernele GSM pe care le reprezentati!Aveti mai jos un articol asa mai pe intelesul tuturor inclusiv al dvs. care traiti fantezii cu cu voce tare. Apropo de fantezii:premiul Nobel ptr. circarii ce otravesc viata oamenilor prin dezinformare il puteti lua de pe acum... :magic:
Acest raspuns este adresat lui "radiouamator" yo3hkw caruia buna crestere ma obliga sa ii raspund si atat.

Textul comunicatului APCR
Antenele de telefonie mobila amplasate pe imobilele de locuinte pun in pericol viata si sanatatea locatarilor. Guvernul Romaniei recunoste nocivitatea radiatiilor electromagnetice neionizante emise de antenele de telefonie mobila, prin Ordonanta nr. 2/2006 din 12/01/2006, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr.

57 din 20/01/2006, privind reglementarea drepturilor salariale si a altor drepturi ale functionarilor publici pentru anul 2006, care prevede
Art. 16.

- (1) Spor pentru conditii vatamatoare, de pana la 10% din salariul de baza, se acorda functionarilor publici care desfasoara activitate in autoritatile si institutiile publice in care functioneaza instalatii care genereaza campuri electromagnetice de radiofrecventa produse de emitatori pentru comunicatii, instalatii de microunde, instalatii de curenti de inalta frecventa, statii de bruiaj.

(2) Categoriile de functionari publici, cuantumul sporului prevazut la alin. (1) si conditiile de acordare se stabilesc, in limitele prevazute de lege, prin actul administrativ al ordonatorului principal de credite, cu incadrarea in cheltuielile de personal prevazute in bugetul aprobat.

(3) Locurile de munca pentru care se acorda sporul prevazut la alin. (1) vor fi stabilite pe baza buletinelor de determinare emise de catre autoritatile abilitate in acest sens.

Avand in vedere cele mentionate mai sus facem un apel catre Consiliile Locale din tara privind adoptarea unor Hotarari de Consiliu prin care sa se interzica amplasarea antenelor de telefonie mobila pe imobilele de locuinte.

"Consideram a fi deosebit de utila realizarea de catre Directiile de Sanatate Publica a urmatoarelor determinari: inductia magnetica, curentul de contact, intensitatea campului electric, intensitatea campului magnetic si densitatea de putere, marime care pot fi masurate direct conform Art. 3, Punctul 4, litera i din Ordinul nr.

1007/2002 din 13/12/2002 publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 929 din 18/12/2002, privind aprobarea Normelor de reglementare a nivelurilor de referinta admisibile de expunere a populatiei generale la campuri electromagnetice cu frecventele de la 0 Hz la 300 GHz" , a declarat Costel Stanciu, Presedinte APC Romania.

cora2006 a scris:

fcarmenita a scris:

Am facut sesizare la primarie si s-a sistat montarea antenei. Firma respectiva nu avea aprobarile de constructie. Problema este alta: am cerut oficial de la asociatie raspuns la faptul ca nu a fost respectata legea deoarece 4 din cei 5 locatari de la ultmul etaj nu sunt de acord si am cerut copie dupa acordul prorietarilor. Au semnat 26 din 40 dar unul a decedat in intervalul dintre semnarea acordului si semnarea contractului cu firma rds iar sotia nu este de acord cu montarea antenei. Deasemeni doua sunt apartamente apartinand unei firme si presedinta asociatiei a semnat in dreptul la amandoua. Am cerut apoi copie dupa Procesul Verbal al adunarii generale;acesta nu era redactat, era scris in registrul de PV al asociatiei (pe jumatate) si erau consemnati ca prezenti doar 14 locatari din 40 deci mai putin de jumatate in data de 17.01.2008. Nu s-a facut alta convocare in termen de 10 zile cum spune legea , deci pentru aceasta adunare generala nu au fost indeplinite conditiile sa poata fi valida. Nu am primit instiintare scrisa depre hotararile luate in aceasta adunare. Am fcut coopii xerox dupa aceasta caricatura de proces verbal iar administratorul a refuzat sa semneze pe copia xerox . Deasemeni mi-a spus ca nu vrea sa ajungem in instanta si ca v-a face alta adunare generala.
Am consultat un avocat si mi s-a spus sa fac plangere penala contra administratorului pentru fals si uz de fals. Nu ar trebui facuta plangere si impotriva presedinteleui asociatiei , deoarece el semneaza orice contracte cu tertii ?

Dacă aţi obţinut ceea ce aţi dorit: sistarea montării antenei, nu înţeleg de ce doriţi acum să vă războiţi cu asociaţia? Plângerile penale nu vor face altceva decât să înrăutăţească relaţiile de bună vecinătate, împărţind oamenii în 2 tabere şi, vă spun, aceasta nu este benefic nimănui!;)
Cred că cel mai corect ar fi să discutaţi cu cei de la ultimul etaj, vecinii dv. de palier, să le explicaţi că montarea acestor antene poate afecta planşeul şi poate produce fisuri şi inundaţii, astfel că nu ar fi indicată montarea antenelor. Dacă i-aţi lămurit, nu mai aveţi de ce să vă faceţi probleme!
Poate preşedintele să convoace câte adunări doreşte, (fiţi atent la condiţiile legale ce trebuie respectate pentru convocarea adunării!), atâta timp cât pentru montarea antenelor este nevoie şi de acordul proprietarilor direct afectaţi, iar dacă din 5 apartamente, două sunt ale dv. mai rămân 3 proprietari pe care-i veţi lămuri dv..........;)

Dumenavoatra nu ati inteles ca sistarea instalarii este temporara si ca s-au oprit pt. ca nu au autorizatia de constructie si ca e doar o chestiune de timp sa o obtina.
Dupa care vor continua. Asta e problema ... iar presedinta de asociatie a spus "ma doare in cot de demersurile voastre... eu am citi legea si e OK'
Dar nu e pentru ca 4 din cei de la ultimul eta nu suntem de acord iar adunarea generala nu a fost legal constituita. Problema s-a discutat la diverse in sedinta din 18 ian.2008 iar unele semnaturi din tabelul cu acorduri sunt datate august 2007 ... enormal ?
Acum ce sa fac ? Si cum naiba sa nu-ti vina sa te razboiesti cu toti cand vezi ca iti rad in nas si dau asemena raspunsuri si fac doar ce vor ei ?
Daca sedinta adunarii generale a proprietarilor a avut loc la data de 18.01.2008, de ce nu ati contestat-o? Aveati termen 45 de zile de la data adoptarii... Acum e cam tarziu...:(
Va sfatuiesc sa faceti o reclamatie si la Primarie - la Biroul de relatii cu asociatiile de proprietari, sa solicitati sprijinul in convocarea unei alte adunari generale a asociatiei avand acelasi scop, pe care apoi sa o contestati in instanta daca se decide totusi montarea antenelor...;)

Alte discuții în legătură

Amplasare antena gsm V1978 V1978 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in privinta urmatoarei probleme. Blocul nostru are 2 scari fiecare cu asociatia sa de proprietari. La scara ... (vezi toată discuția)
Antene gsm pe blocuri de locuinte dan.dan dan.dan Buna dimineata, Vreau sa stiu daca o firma de telefonie mobila poate instala pe terasa blocului antene GSM fara acordul tuturor locatarilor din bloc. Stiu ca ... (vezi toată discuția)
Antena gsm andradaa andradaa Buna ziua. In cadrul unei asociatii , pe terasa blocului s-a montat o antena GSM, propriatarul platind asociatiei o chirie. Ce acte trebuie sa intocmeasca ... (vezi toată discuția)