avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Platim la termoficare cei cu centrale mai mult decit ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Platim la termoficare cei cu centrale mai mult decit cei fara

La noi la bloc eu care am centrala am de plata de ron pentru 4 tevi subtiri care imi trec prin camera si baie din care una e rece una e calduta si nu mai stiu ce tevi comune iar la un apartament fara centrala plata e 120 ron, ca sa nu mai vorbim de cei care si-au inchis repartitoarele si se incalzesc cu aragazul si care platesc mai putin decit mine. Cum vine asta? Daca m-ati putea lamuri stiu ca acum citiva ani daca iti izolai tevila care trec prin casa nu mai trebuia sa platesti nimic dar acum am inteles ca toata lumea trebuie sa plateasca indiferent ca sunt sau nu tevile izolate.La noi sunt 5 apartamente care nu platesc nimic pt ca sunt tevile izolate.
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 13:34, 31 Ianuarie 2011
Iata ca s-au afisat si la noi cheltuielile de bloc si situatia e cam in fell urmator.Exista 7 apartamente care nu platesc deloc pentru incalzire, o parte care au doar cheltuieli comune (fara cele individulate care au aparut conform Ordinului 343) si restul care cum cei cu centrale cu sume intre 20 si 70 .Ceea ce nu inteleg eu este ca conform Ordinului toata lumea are obligatia sa plateasca cheltuielile comune nu? Chiar daca si-au "izolat cu un ciorap" tevile care trec prin apartament.
Da, asa este, treaba cu izolarea tevilor a cazut asa ca indiferent de ce ciorap au pe teava tot trebuie sa contribuie la asociatie.
Am sunat acum la firma care face calculele si mi s-a explicat ca daca tevile sunt zidite nu se plateste nimic, ma refer la cele care trec prin apartamente, iar daca sunt izolate (spunea ca in lege nu se precizeaza din ce material trebuie sa fie izolarea si deci cum hotaraste comitetul de bloc) deci si cu manson atunci se aplica o reducere de 80 %.Cica este precizat in lege un coeficient de izolare ma rog eu nu am gasit dar nici nu sunt de specialitate....:stunned:
Cititi toate legile si toate normele ANRSC. Nu veti mai gasi nicio referire la izolarea acestor tevi. Acele norme in care existau referiri la izolarea tevilor s-au abrogat si nici macar nu era vorba de 80%, de 70% sau alt procent. Deci raspunsul e dat "la plesneala".

Ca sa aflati de la sursa corecta scrieti un email la ANRSC si va vor raspunde in 2 zile cel mult.
Multumesc pentru raspuns daca mi-ati putea da o adresa de mail ca eu am intrat la anrsc dar nu am gasit.
Am gasit in lege treaba asta "Starea, materialul, grosimea şi modul de izolare a conductelor şi coloanelor din reţeaua
de distribuţie interioară se stabilesc de către prestator împreună cu asociaţia de proprietari/locatari. " deci poate ca totusi ceva o fi?

Art. 16. (1) Cantitatea de energie termică aferentă consumului individual, provenită din
aportul de căldură adus de coloanele de distribuţie ce traversează apartamentele sau spaţiile cu altă
destinaţie, se repartizează proporţional cu numărul de unităţi de consum alocate acestora.
(2) Alocarea unităţilor de consum se realizează proporţional cu indicaţiile repartitorului
comun şi suprafaţa echivalentă termic a coloanelor de distribuţie tur şi retur aşa cum acestea se
regăsesc în teren, cu sau fără izolaţie aplicându-se FACTORII DE AMPLASARE
(3) Numărul total de unităţi de consum aferent fiecărui apartament sau spaţiu cu altă
destinaţie străbătut de coloane de distribuţie se determină cu relaţia:
NU stiu ce reprezinta factorii de amplasare

Alte discuții în legătură

Calcul energie termica pentru apartamentele debransate dela sistemul centralizat marius61 marius61 Cum se calculeaza pentru un apartament debransat dela sistemul centralizat cota de energie termica si in ce lege este prevazuta calcularea. Mentionez, pe ... (vezi toată discuția)
Reglementari privind calculul caldurii livias livias pe scara pe care locuiesc sunt 15 apartamente, din care 13 sunt debransate de la CET. Calculul caldurii la cele 2 apartamente ramase bransate se face de catre ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza incalzirea la bloc pentru cei cu centrale? 13anamb 13anamb Nu stiu conform caror legi este calculata plata caldurii pentru cei care au centrale la bloc, sau dupa ce formule se face. Am centrala, stau la bloc si vad ca ... (vezi toată discuția)