avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deducere personala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deducere personala

Buna ziua,
as dori sa stiu daca lucrez numai jumatate de luna, deducerea personala aferenta se acorda proportional cu perioada lucrata.
Cel mai recent răspuns: elia8 , utilizator 08:55, 12 Ianuarie 2016
buna seara..am si eu o nelamurire URGENTA! m- am angajat pe 18 ale lunii, nu am lucrat pe parcursul lunii in alta perte, si in fisa fiscala pe luna respectiva nu mi s-a acordat nici un fel de deducere? e corect sau nu? si pe ce baza legala...va rog un raspuns urgent
Daca in fisa fiscala nu apare deducere in luna respectiva poate fi una din urmatoarele cauze:
- venitul brut depaseste 3000 lei
- aveti functie secundara (adica mai lucrati la un alt angajator unde v-ati ales functia de baza si unde se acorda deducerea)
nu am lucrat in alta parte si am venit sub 1000ron. mi s-a motivat ca avand un brut sub nivelul deducerii, respectiv 193 lei, nu mi se acorda deducere....
Daca ati avut venitul brut 193 lei si s-ar fi scazut 250 lei deducere nu plateati nimic impozit.
Daca ati platit impozit in luna respectiva nu e corect.
m-am lamurit, am sunat la directia finantelor publice si intr-adevar deducerea se acorda intreaga si dk ai lucrata doar o zi, cu conditia sa fie functia de baza.Insa contabila refuza sa imi primeasca sesizarea cum ca s-a gresit fisa fiscala, nu recunoaste ca ea a gresit si nu vrea sa ia masuri pt reglementarea situatiei....unde pot sa o reclam? ce organ este competent?????

Alte discuții în legătură

Deducere, contributii cim norma partiala dona77 dona77 Buna seara, Baza la care se aplica contributiile (+impozitul) datorate la stat pentru un CIM cu norma partiala este venitul brut corespunzator acelei norme ... (vezi toată discuția)
Angajat cu jumatate de norma vio58 vio58 1 salariat cu jumatate de norma ,are functia de baza f1 are drept la deducerea de baza 125 ron ?. 2 salariat cu un sfert de norma ,avind functia de ... (vezi toată discuția)
Deducere impozit salarii oroian-rodica oroian-rodica Am urmatorul caz. As dori sa stiu daca salariatul are dreptul la deducere suplimentara in cazul in care are un copil student in anul III de facultate, ... (vezi toată discuția)