avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deducere personala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deducere personala

Buna ziua,
as dori sa stiu daca lucrez numai jumatate de luna, deducerea personala aferenta se acorda proportional cu perioada lucrata.
Cel mai recent răspuns: elia8 , utilizator 08:55, 12 Ianuarie 2016
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta:
Am angajat un domn pensionar cu norma partiala, va rog sa-mi spuneti daca pensia se considera gen "functie de baza| si respectv daca mai are dreptul sau nu la deducere perosnala.

Multumesc tare mult !
Deducerea personala este acordata la locul unde persoana salariata are functia de baza. Prin urmare, calitatea de pensionar nu influenteaza drepturile salariatilor de a beneficia de deducere personala.

In acest sens, salariatul care are si calitatea de pensionar ca orice alt salariat, are dreptul la deducerea personala in conditiile Codului fiscal pentru veniturile din salarii la locul unde se afla functia de baza.
Multumesc, m-am lamurit intre timp.
Buna ziua,
Deducerea personala se acorda unei persoane care are venitul din salariu mai mic de 3000 lei, insa realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor in valoare de 700 lei si are in intretinere 2 minori?
Deducerea personala nu are nicio legatura cu veniturile realizate din cedarea folosintei bunurilor.

In calculul sumei de 3000 lei , se ia in considerare numai salariul.

Alte discuții în legătură

Deducere, contributii cim norma partiala dona77 dona77 Buna seara, Baza la care se aplica contributiile (+impozitul) datorate la stat pentru un CIM cu norma partiala este venitul brut corespunzator acelei norme ... (vezi toată discuția)
Angajat cu jumatate de norma vio58 vio58 1 salariat cu jumatate de norma ,are functia de baza f1 are drept la deducerea de baza 125 ron ?. 2 salariat cu un sfert de norma ,avind functia de ... (vezi toată discuția)
Deducere impozit salarii oroian-rodica oroian-rodica Am urmatorul caz. As dori sa stiu daca salariatul are dreptul la deducere suplimentara in cazul in care are un copil student in anul III de facultate, ... (vezi toată discuția)