avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva intracomunitar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva intracomunitar

Buna ziua,
Am si eu o intrebare: societatea la care lucrez, are in obiectul de activitate productia de mobila. In cazul barelor de fier utilizate ca material auxiliar la construirea mobilei propriu-zise, care este modul de contabilizare, evidentiere TVA, avand in vedere ca acestea sunt importate din Suedia (tara membra in UE)

Va multmesc.
Cel mai recent răspuns: laura.tecma , utilizator 12:05, 21 Octombrie 2008
Pentru achizitie pe baza de factura se face 4426=4427 , cumparatorul fiind obligat la plata TVA, care se face de fapt prin aceasta inregistrare. Trebuie sa intocmiti trimestrial decl 390 si sa declarati achizitia intracomunitara si in decl 300
De acord daca ambele societati isi transmit codul (valabil) de inregistrare in scopuri de TVA ( fiecare in statul sau de rezidenta .)
Ce se intimpla cu neplatitorii de tva ,care presteaza servicii in tari UE pe baza de factura intocmita acolo in care apare trecut TVA?
Daca esti neplatitor de tva, nu poti emite factura cu tva. Acel tva evidentiat pe factura, esti obligat sa-l platesti statului Roman.
Buna seara,
Ma intereseaza subiectul pentru ca sunt asociat al unei societati neplatitoar de TVA, prestatoare de servicii, mai exact asistenta tehnica si am un contract cu un partener UE.
Ok eu facturez catre tari UE fara TVA, clar, dar atunci cand fac achizitii trebuie sa platesc TVA-ul? Am inteles ca de curand au aparut noi reguli si daca ma inregistrez cu un cod in tara unde se face achizitia, nu platesc TVA-ul tarii respective. Puteti sa imi spuneti despre ce este vorba, mai exact?
Multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar depasire plafon Marius Marali Marius Marali Buna seara, Am facut o achizitie din Germania pentru un autoturism care a depasit suma de 10.000 euro. Am platit tva-ul in Germania. Problema este ca am ... (vezi toată discuția)
Cum putem face achizitii din eu fara sa platim tva-ul acolo? alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca imi poate explica cineva. O firma care presteaza servicii in strainatate, face diverse achizitii si plati acolo in ... (vezi toată discuția)
Livrare intracomunitara de mijloace de transport noi DIACHIRIAC DIACHIRIAC Buna ziua! Am urmatoarea problema : firma la care lucrez aduce masini noi din India si Turcia. Aceste masini nu vin direct in tara , ci ajung in Slovenia ... (vezi toată discuția)