avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva intracomunitar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva intracomunitar

Buna ziua,
Am si eu o intrebare: societatea la care lucrez, are in obiectul de activitate productia de mobila. In cazul barelor de fier utilizate ca material auxiliar la construirea mobilei propriu-zise, care este modul de contabilizare, evidentiere TVA, avand in vedere ca acestea sunt importate din Suedia (tara membra in UE)

Va multmesc.
Cel mai recent răspuns: laura.tecma , utilizator 12:05, 21 Octombrie 2008
abulafia a scris:

Am si eu o problema similara. Sunt neplatitor de TVA, dar, pentru achizitii intracomunitare am devenit platitor de TVA, conform art.1531 din Codul Fiscal. Nu am platit TVA la furnizorii din comunitate, dar, prin decontul special 301 TVA-ul calculat la aceste achizitii se plateste in Romania. Initial am crezut ca se practica taxarea inversa si pentru aceste operatiuni, dar, in acest caz, daca nu platesti TVA la furnizorii intracomunitari, platesti in tara.


Da asa precizeaza codul fiscal.:wave:
Eu am cerut mai multe informatii despre aceste noi directive europene la Agenzia delle Entrate. am gasit pe net ca firmele care sunt NON UE pot cere partitta IVA, cod intracomunitar in tara unde se fac achizitiile si nu platesc tva, iar acesta este de tipul UE 12345... astept raspunsul si pentru cazul meu, m-au trimis la Pescara, la centrul operativ. Daca intr-adevar se poate va dau mai multe detalii cand am raspunsul!!!
Daca raspunsul este negativ, ma inregistrez ca platitor de tva si am incheiat discutia, oricum va multumesc pentru indrumari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar depasire plafon Marius Marali Marius Marali Buna seara, Am facut o achizitie din Germania pentru un autoturism care a depasit suma de 10.000 euro. Am platit tva-ul in Germania. Problema este ca am ... (vezi toată discuția)
Cum putem face achizitii din eu fara sa platim tva-ul acolo? alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca imi poate explica cineva. O firma care presteaza servicii in strainatate, face diverse achizitii si plati acolo in ... (vezi toată discuția)
Livrare intracomunitara de mijloace de transport noi DIACHIRIAC DIACHIRIAC Buna ziua! Am urmatoarea problema : firma la care lucrez aduce masini noi din India si Turcia. Aceste masini nu vin direct in tara , ci ajung in Slovenia ... (vezi toată discuția)