Dupa cum vedeti avem de-aface cu un fenomen, deloc atipic, in care juristii in general, avocatii in special se implica tot mai mult in politica, activitate onorabila din pct meu de vedere, in mod sigur nu si al frustratilor.
Situatia e simpla, zic eu:
Orice jurist trebuie sa se implice in politica intr-un fel sau altul. este un act de demnitate si o obligatie oarecum morala, de a asigura expertiza necesara in procesul de luare a deciziilor si mai mult, al procesului legislativ.
Politica, nu prin exceptie, confera un statut, aparent de cocina la TV, dar de un respect excesiv in rest. Asadar, in interesul patriei si al nostru personal trebuie sa ne implicam, iar daca nu o facem, sa ne abtinem de la blamat. Frustrarea nereusitei impinge omul de rand la critici fara fundament.
Salut grupul celor care cauta solutii, altele decat "jos guvernul" saluta politica de bun simt, care,deloc aparent, exista:)
Orice se poate implica in politica ..... numai ca trebuie sa stie sa faca ceva ...... de exemplu, actualul Parlament, in care sunt foarte multi avocati si juristi , cate legi proaste au adoptat? :-/
E de condamnat acest lucru, si desi nu e un mod de al gandi (al meu, in aces caz) as putea spaune ca se poate si mai rau. Eu cred ca tot ce se voteaza in Parlament sau ce se intitiaza de catre Guvern etc. ori este dinadins asa, ori e rezultatul unor lipsuri de ordin administrativ/organizatori sau pur si simplu lipsa de interes. Nicidecum lipsa de profesionalism. Sa fim seriosi, comisiile juridice sunt formate din fosti profi de-ai nostri sau de foarte buni tehnocrati. In toata aceasta ecuatie, mai e si interesul politic care schimba rezultatul:)
Cred ca primeaza mai mult interesul .... nu cred ca este posibil sa avem vreodata un Parlament plin cu juristi si care sa adopte legi mai bune decat se emit astazi :(