avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1182 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... numire in functie in perioada preavizului!?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

numire in functie in perioada preavizului!?

Salut,
Sunt in perioada de preaviz (15 zile) cand seful m-a numit Lichidator-ul firmei :O unde eram Administrator (o agentie mica, deschisa in alta localitate). #-o
Numirea de Lichidator mi-a bagat-o pe gat dupa 4 zile de la depunerea cererii de demisie.
Din cate stiu, Conducerea firmei e obligata sa numeasca un alt Administrator nu sa ma "avanseze" pe mine in functie, deoarece lichidarea firmei dureaza mult iar preavizul e de 15 zile si nicio firma nu se inchide asa repede.
In baza carui document/articol actioneaza firma punandu-mi bete in roate si nu ma lasa sa plec din firma avand in vedere ca Demisia/Concedierea e o decizie unilaterala...
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Zandzibal , utilizator 13:32, 7 Aprilie 2008
mai sus i am pus cam aceleasi intrebari.Poate daca ne da amanunte gasim raspunsuri. Dar oricum mi se pare normal sa predati, indiferent sub ce denumire, actele care le ati detinut la acea agentie, poate exista documente de personal etc. Daca nu dorea sa va lase sa plecati va propunea continuarea activitatii in firma, chiar daca asta presupunea deplasare sau schimbare dom, bineinteles daca erati de acord. Nu cred ca o unitate se poate inchide asa, pun lacatul pe usa si am plecat...
Vrem amanunte. Sa putem gasi solutii.
Zandzibal a scris:

Nu e avansare, m-a numit ca sa nu pot pleca din firma, adica sa inchid mai intai agentia "aia" apoi sa plec...
Are dreptul in perioada de preaviz sa ma faca si "Lichidator"?

Eu consider ca e gresit spus "lichidator".
Daca d-voastra ati gestionat aceasta agentie e normal ca prin inchiderea ei sa participati si la predarea tuturor documentelor si bunurilor aflate in acel punc de lucru.
ghola a scris:

Daca d-voastra ati gestionat aceasta agentie e normal ca prin inchiderea ei sa participati si la predarea tuturor documentelor si bunurilor aflate in acel punc de lucru.

Firma nu vroia sa-si inchida agentia si a decis asta doar la 4 zile dupa ce am depus demisia, nu cred ca un administartor+lichidator numit (fara acordul meu) trebuie sa lucreze la o societate pana ultima se va lichida... sau chiar trebuie de lucrat pana se inchide?
Problema e ca din ianuari pana la sf. lui martie am lucrat de acsa, platindu-mi din banii proprii internetul si convorbirile telefonice pe care sefii nu mi le platesc (si nu au facut-o nicio data).
Deoarece a tot promis ca-mi da de lucru si nu a facut-o mi-am gasit alt job, unde deja lucrez de la sf. preavizului.
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2008
Zandzibal, utilizator
avn a scris:

1. Ce fel de societate este : srl, sa, etc. ?
2. Cum ati fost numit administrator?
3. Pe ce functie sunteti angajat cu CIM?

Ca idee, daca ati fost numit ,,lichidator,, nu inseamna decat ca trebuie sa efectuati demersurile in acest sens in toata perioada preavizului, iar la data expirarii perioadei de preaviz CIM va inceta insa, in functie de raspunsurile la intrebari, datele problemei se pot schimba.

Scuze, am fost putin ocupat...
1.societate de tip SC bla-bla-bla SRL;
2.Am fost numit si administrator la o mica agentie "ICS bla-bla-bla SRL" pe care firma "SC bla-bla-bla SRL" a decis sa o deschida intr-un alt oras;
3. Sunt angajat cu primul CIM la "SC bla-bla-bla SR" in calitate de economist si inca un alt CIM ca economist+administrator la "ICS bla-bla-bla SRL".

Va multumesc anticipat pentru interesul acordat si ajutor.
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2008
Zandzibal, utilizator
Zandzibal a scris:

ghola a scris:

Firma nu vroia sa-si inchida agentia si a decis asta doar la 4 zile dupa ce am depus demisia, nu cred ca un administartor+lichidator numit (fara acordul meu) trebuie sa lucreze la o societate pana ultima se va lichida... sau chiar trebuie de lucrat pana se inchide?
Problema e ca din ianuari pana la sf. lui martie am lucrat de acsa, platindu-mi din banii proprii internetul si convorbirile telefonice pe care sefii nu mi le platesc (si nu au facut-o nicio data).
Deoarece a tot promis ca-mi da de lucru si nu a facut-o mi-am gasit alt job, unde deja lucrez de la sf. preavizului.

Vedeti noi nu stim toate amanuntele, cred ca trebuie sa gasiti o cale de mijloc sa va rezolvati problema.
De ce ati lucrat acasa timp de 3 luni??Peavizul ???? sau de 4 zile se inchide punctul de lucru sau agentia ce o fi ea.#-
Eu cred in continuare ca d-voastra confundati temenii administrator - lichidator. Trebuie sa predati doar toate documentele si bunurile care le-ati gestionat.

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca la societate in insolventa mirceadimid mirceadimid Angajatorul a trimis un mail in care citez``inteleg ca si tu esti in cautarea unui job, avand in vedere ca iti folosesti o patre din timp studiind bestjobs, ... (vezi toată discuția)
Demisie ITD ITD va rog sa-mi spuneti, daca un administrator - contabil doreste sa plece cu demisie la zi, poate s-o faca ? Preavizul din CIM e de 15 zile. Se poate considera ... (vezi toată discuția)
Cum procedez cu preavizul? anca_eke anca_eke lucrez cu carte de munca la o firma de constructii.vreau sa plec dar angajatorul nu imi accepta lichidarea la zi. a zis ca imi trebuie preaviz de 15 zile.in ... (vezi toată discuția)