avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu prenatal

buna ziua numele meu este neagu andreea am varsta de 23 de ani.lucrez la un magazin de 3 ani . acum sunt gravida in luna 7.la inceputul lui martie dupa calculul la medici ar trebui sa nasc,eu inca lucrez deocamdata mai pot...azi am aflat de la contabila ca eu sunt deja in prenatal din luna decembrie desi eu nu am dus nici un act care sa arate ca vreau sa intru in prenatal..............ce ar trebui sa fac pentru ca eu nu vreau sa intru in prenatal din luna a 7 ...iar ea deja ma bagat ..... va rog frumos sa ma ajutati si pe mine


va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 16:13, 12 Ianuarie 2011
Nu va poate baga contabila in prenatal.
Numai medicul este cel care poate decide si poate intocmi certificatul de concediu medical, pe care dvs. il prezentati la locul de munca.
Numai in baza acelui certificat contabila poate inregistra/ponta/plati un concediu medical.

Contabila care a pontat/platit un medical fara ca acesta sa existe este vinovata si trebuie sa corecteze inregistrarile contabile.
In plus, daca ati si fost prezenta la lucru, este numai si numai vina contabilei, si ea trebuie sa rectifice inregistrarile contabile. Nu aveti dvs. ce sa faceti, numai nu va lasati intimidata sa aduceti medical sau sa faceti cerere de fara plata, sau mai stiu eu ce alte .. minuni ii trec prin minte contabilei.
Concediul prenatal (si postanatal) face parte din concediul de maternitate si se atesta de catre medicul de familie sau medicul specialist care supravecheaza gravida. In acest sen se acorda un certificat de concediu medical in baza caruia angajatorul face inrehgistrarile necesare. Fara ca dumneavoastra sa aduceti acest certificat nu vad in ce baza au facut aceste mentiuni.
Concediul de maternitate prenatal este optional in timp ce concediul postnatal este obligatoriu pentru o perioada de 42 de zile dupa nasterea copilului.
Asa cum a specificat colegul fara certificat de la medic contabila nu va poate inregistra in concediu prenatal.
Este imposibil ca medicul de familie sa va elibereze retroactiv un astfel de certificat.
Anuntati-o pe contabila ca mai are de invatat cum se intocmeste un stat de plata si ca orice modificare a CIM se face in baza unor documente. Trebuie spus ca modificarea statului nici nu este grea, pana in prezent documentele lunii decembrie nu au fost depuse asa ca nici modificarea lor nu este de nereparat.
Este bine sa discutati si cu conducerea cu privire la acest aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal al doilea copil annamarria19 annamarria19 buna seara. in data de 8 mai ar trebui sa ma intorc la servici de drept , dupa terminarea concediului crestere al primului copil cu handicap pana la 3 ani . ... (vezi toată discuția)
Viitoare mamica miki_mariana miki_mariana Buna ziua.momentan sunt in somaj din decembrie in luna asta mai bine zis saptamana ce vine o sa intru in prenatal,intrebarile sunt asa: 1pe luna lui ... (vezi toată discuția)
Cine plateste concediul prenatal leydutza leydutza buna ziua, ma numesc Alina si as vrea sa va spun in mare problema mea si daca cineva detine informatii descpre cazul meu sa-mi dea detalii. Sunt insarcinata ... (vezi toată discuția)