avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal al doilea copil

buna seara. in data de 8 mai ar trebui sa ma intorc la servici de drept , dupa terminarea concediului crestere al primului copil cu handicap pana la 3 ani . momentan sunt insarcinata in 25 saptamani , dpn 25 iulie , si dupa calculul meu as putea sa intru in prenatal. am instiintat angajatorul de intoarcerea mea la servici si starea de graviditate . in situatia aceasta , pot intra direct in prenatal?concediul prenatal cum se calculeaza si de catre cine? postnatalul mi se acorda? doctorul meu de familie mi a zis ca mi trebuie adeverinta de salariat de la servici si sa arat daca am beneficiat de concediul medical in ultimele 12 luni ,pentru a intra in prenatal .si ar fi bine sa ma intorc o luna la servici , deoarece scrie intr o lege ca trebuie sa cotizez minim o luna la contributii sociale.intrebarea mea este daca eu ies din concediu crestere copil , de ce trebuiesc aceste hartii si daca ma puteti ajuta cu o lege. multumesc
Cel mai recent răspuns: annamarria19 , utilizator 10:47, 22 Aprilie 2014
1. Faceti cerere catre agajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM cu data de 8 mai.

2. Cu aceeasi data prezentati certificatul de concediu de maternitate.

3. - Doctorul de familie nu are dreptate.
- Pe perioada de concediu crestere copil sunteti asigurata la sanatate, plata contributiei legale fiind facuta de Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care plateste indemnizatia pentru CCC.
- Asadar va poate da concediu de maternitate cu data de 8 mai.
- Puteti sa-i duceti adeverinta de la AJPIS care sa souna ca ati fost in CCC si ca ati fost asigurata la sanatate.

4. Certificatele de concediu de maternitate le duceti la angajator care le calculeaza si le plateste, asa cum s-a procedat si la primul copil.

5. - Indemnizatia pentru concediul de maternitate are ca baza de calcul indemnizatia pentru CCC.
- Pentru aceasta aduceti agajatorului o adeverinta de la AJPIS cu veniturile pe ultimele 6 luni.

6. Apoi, cand vreti sa intrati in CCC2 procedati cum ati procedat si la primul copil.

Hristos a inviat! multumesc frumos inca o data de raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata in timpul concediului de crestere copil Cristina_Alex Cristina_Alex Daca actualul concediu de crestere copil se termina pe 13 decembrie (atunci ar trebui sa ma intorc la munca) si urmeaza sa nasc al doilea copil pe 30 ianuarie, ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate dupa concediu crestere copil cristinagradinaru cristinagradinaru Buna ziua, Va rog sa ma indrumati si pe mine cum sa rezolv urmatoarele situatii: In data de 08.02.2014 am nascut; pe data de 08.01.2015 trebuia sa ma intorc ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil andreea124 andreea124 Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: Sunt insarcinata in luna a-5-a, in ultimii doi ani am lucrat pe contract de drepturi de autor, iar firma la care ... (vezi toată discuția)