avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cursuri de formare profesionala in timpul somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cursuri de formare profesionala in timpul somajului

buna ziua, ma aflu in perioada de indemnizatie de somaj si as fi dorit sa urmez doua cursuri oferite de catre institutie in mod gratuit.Raspunsul dat de AJOFM a fost ca nu pot urma decat un singur curs.Doresc sa stiu daca au raspuns evaziv sau aceasta este conditia?:rtfm:
Cel mai recent răspuns: cristeatn , utilizator 12:54, 8 Februarie 2011
1. Are dreptate AJOFM.
2. Legea 76/2002 spune:
Art. 66.
(1) Persoanele prevãzute la art. 16 lit. a), b), d), e) şi f), precum şi persoanele care desfãşoarã activitãţi în mediul rural şi nu realizeazã venituri lunare sau realizeazã venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare şi care sunt înregistrate la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncã beneficiazã, în mod gratuit, de servicii de formare profesionalã.
...
Art.67.1...
(6) Persoanele prevãzute la art. 66 alin. (1) pot beneficia de servicii de formare profesionalã gratuite, o singurã datã, pentru fiecare perioadã în care se aflã în cãutarea unui loc de muncã.
multumesc frumos..da m-am mai documentat intre timp...se poate o singura data , fara suprapunere..dar la ce cursuri sunt...:O..cele subventionate de uniunea europeana sunt in ceata acum#-o...dupa ce se termina fondurile devin explicabile si intelese:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

plata cursuri gratuite anofm diana45 diana45 Buna ziua, Daca incepi un curs care este gratuit pt persoanele aflate in cautarea de loc de munca, dar dupa o perioada te angajezi ( cat timp inca faci ... (vezi toată discuția)
Posibilitate si avantaje inscriere ca somer Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, Ma gasesc in urmatoarea situatie: - din 01.11.2008 nu am servici (nici nu am reusit inca, sa gasesc); - contractul de munca s-a incheiat cu ... (vezi toată discuția)
Cursuri finantate din fonduri europene carabetdoina carabetdoina Am intentia de a ma inscrie la un curs de resurse umane finantat din fonduri europene.Problema mea este urmatoarea: fiind somera am urmat si absolvit un curs ... (vezi toată discuția)