avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata cursuri gratuite anofm
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata cursuri gratuite anofm

Buna ziua,

Daca incepi un curs care este gratuit pt persoanele aflate in cautarea de loc de munca, dar dupa o perioada te angajezi ( cat timp inca faci cursul respectiv) trebuie sa-l platesti?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 13 Iulie 2016
Persoanele care beneficiază de servicii de formare profesională gratuite şi se încadrează în muncă, potrivit legii, pot beneficia în continuare, până la finalizarea programului de formare profesională început, de serviciile de formare profesională gratuite la care aveau dreptul dacă nu s-ar fi angajat. (art.66 alin.5 din Legea 76/2002)
1. Veti putea urma in continuare cursurile pana la finalizarea lor.

2. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 66
...

(5) Persoanele care beneficiazã de servicii de formare profesionalã gratuite şi se încadreazã în muncã, potrivit legii, pot beneficia în continuare, pânã la finalizarea programului de formare profesionalã început, de serviciile de formare profesionalã gratuite la care aveau dreptul dacã nu s-ar fi angajat.

3. Daca nu puteti urma cursurile in continuare, din cauza programului de lucru, anuntati in scris Agentia de Somaj si atasati si o copie dupa contractul individual de munca (CIM).

Multumesc pentru raspuns. Te poti inscrie ca persoana in cautarea unui loc de munca chiar daca nu ai dreptul la somaj?
La cursurile de formare profesionala organizate de Agentia de Somaj se pot inscrie si persoanele care nu beneficiaza de indemnizatie dar sunt inregistrate ca persoane in cautarea unui loc de munca.
Va multumesc mult. Imi puteti da, va rog, anexa 9, ceea care se ataseaza dosarului pentru inscrierea la cursuri de formare profesionala? Multumesc!

Imi puteti spune, va rog, si care sunt aspectele care trebuie respectate daca vrei sa faci aceste cursuri gratuite de formare profesionala? De exemplu nu trebuie sa fii student, etc...
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2016
diana45, utilizator

Alte discuții în legătură

Conditii pentru inscriere ca somer neindemnizat VASILENCO MIHAELA VASILENCO MIHAELA Va solicit un raspuns la urmatoarea situatie : Am terminat somajul ( cu plata) in ianuarie. Ma pot inscrie ca somer neindemnizat ? Exista o limita pentru ... (vezi toată discuția)
Somaj crisha60inna crisha60inna Exista vreo categorie profesionala care la incetarea contractului de munca (nu din vina angajatului) nu beneficiaza de indemnizatia de somaj? (vezi toată discuția)
Cursuri de formare profesionala in timpul somajului cristeatn cristeatn buna ziua, ma aflu in perioada de indemnizatie de somaj si as fi dorit sa urmez doua cursuri oferite de catre institutie in mod gratuit.Raspunsul dat de AJOFM ... (vezi toată discuția)