avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casàtorie cu un cetàtean din Maroc
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casàtorie cu un cetàtean din Maroc

Bunà seara,
Mà numesc Alina si am 29 anni. Locuiesc in Italia,de aproape 10 ani si de 9 ani sunt impreaunà cu un marocan. Noi am vrea sà ne càsàtorim(in sfàrsit) si am vrea sà stim ce documente sunt necesare pentru el ca cetàtean marocan sà ne càsàtorim in Romània? Vreau sà precizez cà aici el este in regulà cu documentele, doar cà in acest moment documentele sale sunt in "rinnuovo di permesso di soggiorno".
Aici practica birocraticà se "lungeste" #-o si nu vreau sà mai asteptàm incà cine stie càt timpX-(
In concluzie vreau sà stiu ce documente sunt necesarie pentru càsàtorie si dacà el poate veni in Romània fàrà permesso di soggiorno.
Và multumesc anticipat pentru un eventual ràspuns...:)
Alina
Cel mai recent răspuns: rachid , utilizator 18:17, 21 Ianuarie 2011
Bunà seara,
Iatà-mà din nou cu o nouà intrebare la care sper sà gàsesc ràspunsuri la fel de utile, precum am avut la intrebarea mea precedentà"casàtorie cu un cetàtean din Maroc ".
Dupà cum v-am spus vreau sà mà càsàtoresc cu un cetàtean din Maroc si as vrea sà stiu dacà pot invita si pe sora lui din Maroc la nuntà?
Adevàrul este cà sora lui vrea sà vinà dar si sà ràmànà in Romània. Eu as fi dispusà sà ii fac un contract de muncà( am nevoie ptr. mama mea )este posibil sà poatà ràmàne in Romània? Iar dacà poate ràmàne, và rog sà-mi spuneti ce trebuie fàcut si unde pot merge pentru a face un eventual contract de muncà...
Multumesc anticipat pentru ajutorul acordat:D
Alina
Buna seara
Pentru a obtine viza de munca trebuie indeplinite alte conditii.. In primul rand trebuie sa obtineti "viza de munca" (pt fiecare an se "preconizeaza"un anumit nr de locuri de munca pt straini) - adica, un contract de munca valabil (incheiat intre o SC romneasca si sora viitorului dv sot)... Acest contract (vizat si supravizat) va fi trimis la consulatul roman din Maroc si in baza acestuia sora viitorului dv sot ar putea obtine aceasta viza. Cred ca e ceva mai compilicat cu munca si poate nu ar fi gresit sa intrebati, separat, la Dreptul muncii despre care sunt conditiile ce trebuie indeplinite...
Succes!
ciao alina,me chiamo rachid sono del marocco e vivo in italia.te scrivo perche ho avuto la stessa situazione.sono sposato con una rumena .
per fare sposare il tu ragazzo marocchino io te dico cosa ho fatto io magari fai anche tu la stessa cosa.
si il tu ragazzo marocchino ha il permesso di soggiorno d'italia,poi andare con lui e lo sposi al comune della citta come vivi con lui.e poi manda il certificato di matrimonio che te danno dal comune e fai la traduzione in lingua rumena e rigestrarlo a romania.dopo quando sara il certificato rumeno lo mandi con il tu marito al ambascita rumena al marocco con la fotocopie della carta d'identita tua(rumena,bulletin) e con il certificato dello spazio(un certificato lo fai a casa tua si hai la casa tua propio o casa di tuei genitore o dove vuoi portare il tu marito)
dopo lui fa al ambasciata con questi documenti e aspeta un mezzi fino a quando li danno il visto rumeno cosi po vinire a romania con te.
spero che tu ho spegato bene .(questa la procedura che ho fatto io con la mia moglia che e rumena) buona furtuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in thailanda, certificat de casatorie romanesc agavrilescu agavrilescu Buna ziua, Ma numesc Alexandru, locuiesc si muncesc legal in Italia din 2007. In anul 2012 m-am casatorit in Thailanda cu un cetatean Thai. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Cetatenia italiana---avantaje-dezavantaje!!!! marius873 marius873 [b]Buna seara! Sunt in Italia de 9 ani , si ma cam bate gandul de a cere cetatenia italiana, dar as avea niste intrebari: de ex. care sunt avantajele ... (vezi toată discuția)
Obtinere pasaport romanesc de catre cetatean marocan Giulianna Giulianna Buna ziua, sunt casatorita in Italia de 4 ani cu cetatean marocan. In urma casatoriei a obtinut permisul di soggiorno valabil 5 ani. In cè conditii poate ... (vezi toată discuția)