avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa prima inmatriculare

Buna,

Va rog sa ma ajutati in legatura cu restituirea taxei de poluare. Am achizitionat masina in dec 2010, iar pe 14.12.2010 am platit o taxa de 4800 lei si vreau sa incerc sa o recuperez. Imi puteti spune, va rog, care ar fi pasii si ce suma ar trebui sa trec pe cererea de restituire, exact cea de pe chitanta(4800 lei)?

Va multumesc mult!
Florina Hancu
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Larisa Dudciuc , Avocat 16:11, 17 Ianuarie 2011
Da, veti solicita exact cat ati platit conform chitantei, la care se vor adauga dobanzi pana la data restituirii.
Pasii sunt: etapa I -cerere de restituire a taxei platite la ANAF si etapa II - actiune in instanta in contencios administrativ
In functie de orasul de unde sunteti(mai precis de practica C.de Apel de care apartineti) aceste actiuni se admit sau se resping.
De unde sunteti?Ptr practica instantei de judecata.Aceasta taxa nu se prea restituie de instante, la acest moment
Eu daca am dat chitanta de plata a taxei la dosarul de la politie, nici copie nu am facut, mai am sanse sa-mi recuperez taxa? Trebuie neaparat chitanta sau o copie, sau se poate dovedi si altfel plata taxei de inmatriculare? Multumesc
Stati linistit un av care cunoaste astfel de acuze stie cum sa va obtina actele!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa prima inmatriculare si chitanta bacau Machiaveli Machiaveli Buna ziua ! Am achizitionat in luna august din Germania un autovehicul pt care am platit in luna octombrie suma de aprox 5300 lei contravaloare taxa de prima ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa auto 2010? StillS StillS Buna ziua,am si eu o nelamurire si as dori cateva sfaturi din partea celor care se pricep mai bine la chestiuni din astea.Am cumparat recent o masina pe care ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa auto lucian_2010 lucian_2010 buna ziua!in anul 2008 am mers in Germania si am cumparat o masina,dar cum buletinul meu era deteriorat,l-am trecut pe tata cumparator pe act!cand am ajuns in ... (vezi toată discuția)