avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... instrainare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

instrainare imobil

renuntarea la sulta se considera instrainare, in cazul unui imobil?juridic, ce se intelege prin instrainarea unui imobil si cum poate fi anulata instrainarea, sa nu se mai considere instrainare?
Cel mai recent răspuns: Maria_79 , utilizator 15:57, 14 Ianuarie 2011
Poate ar trebui sa dati explicatii pertinente,nu stiu cine poate intelege ce vreti sa intrebati.
Dar sa incercam sa raspundem;
1.Renuntarea la sulta nu este instrainare ,clar.Sulta este o suma de bani care se acorda uneia din partile din procesul de partaj judiciar pentru egalizarea valorica a loturilor care se intocmesc cu ocazia impartelii.
Daca persoana in cauza renunta la bani este problema ei.
2.Instrainarea inseamna transferul dreptului de proprietate asupra a ceva,bun mobil ,imobil , deci este o vanzare ,catre alta persoana.
Un contract de vanzare poate fi anulat in anumite conditii.Reformulati intrebarea daca raspunsul nu atinge decat tangential problema dvs.
...poate vreti sa spuneti donatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare mostenire Cristina041980@yahoo.com Cristina041980@yahoo.com Ca urmate a desului tatalui meu eu mamasi sota suntem mostenitoare a facut succesiunes si fiecare am primit cota parte .Acum mama vrea sa imi doneze mie cu ... (vezi toată discuția)
Partaj amiabil-condiții:am divorțat amiabil de soț, la notar, urmează un partaj, tot ... AdnanaG AdnanaG Am divorțat amiabil de soț, la notar, urmează un partaj, tot amiabil. În timpul căsătoriei am achiziționat astfel: el a înființat o firmă, la care ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire mariah2010 mariah2010 Buna ziua.Subiectul este urmatorul.Doua surori au facut succesiunea dupa moartea mamei, ambele fiind mostenitoare.Acum , dupa 10 ani una din surori vrea sa ... (vezi toată discuția)