In Noiembrie 2010 a luat fiinta societatea noastra, iar intrebarea mea este daca declaratia 390 se depune lunar sau trimestrial in cazul in care am achizitionat un utilaj din Germania, iar societatea este inregistrata ca fiind platitoare de TVA trimestrial.
Depuneti declaratia 092 cu amenda din pacate.Dvs.automat trecei prin efecturea acestei achizitii intracomunitare la tva lunar.Declaratia 390 trebuia depusa pana pe data de 15.12.2010 in cazul in care ati efectuat in noiembrie acz.intracomunitara.
Cand ati efectuat achizitia intracomunitara?
declaratia 092
2. Declaraţia de menţiuni se depune la organul fiscal în a cărui rază teritorială îşi are domiciliul fiscal persoana impozabilă sau în evidenţa căruia aceasta se află înregistrată ca plătitor de impozite şi taxe, la registratură ori la poştă, prin scrisoare recomandată,în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la finele lunii în care intervine exigibilitatea achiziţiei intracomunitare care generează această obligaţie.
4. Pentru stabilirea datei de luare în evidenţă cu perioadă fiscală lunară a persoanei impozabile se are în vedere data exigibilităţii taxei aferente achiziţiei intracomunitare, astfel cum rezultă din declaraţia de menţiuni depusă de persoana impozabilă, respectiv:
a) data luării în evidenţă este data de 1 a primei luni din trimestru, dacă exigibilitatea taxei intervine în această primă lună a respectivului trimestru;
b) data luării în evidenţă este data de 1 a celei de a treia luni din trimestru, dacă exigibilitatea taxei intervine în a doua lună a respectivului trimestru;
c) data luării în evidenţă este data de 1 a primei luni a trimestrului calendaristic următor, dacă exigibilitatea taxei intervine în a treia lună a unui trimestru calendaristic.
In concluzie 092 trebuia depusa pana pe data de 07.0.2011
Declaratia 390 trebuie depusa pana pe data de 15.01.2011 respectiv 17.01.2011.
Decont tva 300 25.01.2011
Tva intracomunitar
nely_mira
buna seara,
am achizitionat o masina din olanda pt transport mf,(sh) a costat 16500 euro, pe factura tva este 0, va rog cum fac inregistrarile in conta? soc ... (vezi toată discuția)