avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... EXEPERTIZA EVALUARE BUNURI COMUNE?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

EXEPERTIZA EVALUARE BUNURI COMUNE?

Se face numai daca una dintre parti cere acest lucru? nu mai inteleg absolut nimic instanta ieri a dat pronuntare in incheiere la procesul meu de partaj fara expertiza imobilelor. S-a schimbat ceva in lege?nu se mai face decat la cerere?
Cel mai recent răspuns: raluca32 , utilizator 20:48, 14 Ianuarie 2011
Intotdeauna s-a facut la cerere. Instanta nu face probatoriile pe care sa le poata folosi partile. Vrei soliciti, nu vrei taci.
Aaaaa, pai eu nu am stiut ca asa trebuie. Inseamna ca instanta a dat solutie pe probele depuse de mine?
El a avut doar proba cu martor, martor care l-a facut praf in proces. Nu a adus nici macar o dovada ca a contribuit financiar la intretinerea caselor.
Instanta l-a decazut din proba conventionala si cea cu interogatoriu.
Eu am cerut 90 la suta din masa partajabila.
Acum astept sa vad ce au scris in hotarare ca m-a lasat judecatoarea cu ochii in soare. A zis pronuntare in incheiere.
daca partea adversa nu a contestat valoarea imobilelor estimata de dvs, nu s-a dispus ca un evaluator sa le evalueze. mai plateati si evaluarea..
Pai asta a fost marele meu noroc ca paratul a dormit pe el in tot intreg procesul.
Eu de expertiza imi era teama ca stiam ca se plateste.
De restul taxelor m-au scutit ca mi-au aprobat ajutorul public judiciar.
Procesul de partaj are practic doua etape procesuale.
Prima etapa este aceea in care se propun si administreaza probatoriile si apoi instanta se pronunta asupra acestora prin incheierea interlocutorie.
Prin incheierea interlocutorie se stabileste calitatea partilor, masa partajabila si cotele ce revin partilor.
Dvs. ati parcurs abia aceasta etapa procesuala.
Dupa redactarea incheierii interlocutorii si comunicarea acesteia partilor ( incheiere care poate fi atacata cu apel odata cu fondul) se va stabili primul termen dupa inchiere, termen de judecata pentru tragerea la sorti a expertilor.
De altfel prin incheierea ce vi se va comunica veti vedea care sunt expertizele dispuse in cauza care sunt in functie de componenta masei partajabile ( constructor, topografica, merceolog, auto etc.) si onorariile pe care le are de platit fiecare parte.
Art. 673indice 6 c.proc civ.
Daca pentru formarea loturilor sunt necesare operatii de masuratoare, evaluare si altele asemenea, pentru care instanta nu are date suficiente, ea va da o incheiere prin care va stabili elementele aratate la art. 673 indice 5 alin. 1, intocmind in mod corespunzator minuta prevazuta de art. 258.
Prin aceeasi incheiere instanta va dispune efectuarea unei expertize pentru formarea loturilor.
Raportul de expertiza va arata evaluarea si criteriile avute in vedere la stabilirea acesteia, va indica daca bunurile pot fi comod partajabile in natura si in ce mod anume, propunand loturile ce urmeaza sa fie atribuite. ;)
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Partaj SLAMA CRISTINA SLAMA CRISTINA CCARE SUNT ETAPELE UNUI PARTAJ? (vezi toată discuția)
Succesiune - respingerea cererii de efectuare a unei expertize lolo0112 lolo0112 buna ziua. am fost chemat in judecata pt [u]stabilirea masei succesorale, a mostenitorilor si intabularea in cf a drepturilor de proprietate[/u] , in cotele ... (vezi toată discuția)
Partaj in urma parasirii domiciliului azi112010 azi112010 Buna ziua, Situatia este urmatoarea: el a parasit domiciliul in 2010, fara niciun motiv...Eu am introdus cererea de divort in 2010, divortul s-a solutionat, ... (vezi toată discuția)