avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara-venituri grevate de retineri pt. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara-venituri grevate de retineri pt. rate banci

va rog sa-mi spuneti daca la calcularea pensiei de intretinere se va tine seama ca veniturile mele sunt grevate de plata unor imprumuturi la banci pentru plata unor bunuri proprii, deci in speta, daca valoarea ratelor, care este cam 50% din venit, va fi scazuta la valoarea din care se va calcula pensia alimentara.
Doamna Amalia, lucrurile nu stau tocmai asa. Legea nu tine cont nu ca e proasta, dar ca nu trebuie sa tina cont.
Dintre toate datoriiile unui om, pensia de intretinere datorata se retine cu prioritate; din asta intelegem importanta pe care legea o da intretinerii copiilor.
Mai mult, neplata ratei bancare nu inseamna plangere penala, dar neplata pensiei de intretinere da.
Astfel ca, da, daca ai copil ar trebui sa renunti la rate inaintea renuntarii la plata pensiei copilului...
Caci nu are parintele doar 25% sa se intretina, caci si cheltuiala cu ratele tot pentru intretinerea proprie e, doar nu cumpara casa altuia, sau electrocasnice etc. Prin urmare, tot pe el cheltuie banii. Si legea tocmai asta sustine, ca nu trebuie sa te pui inaintea copilului...
Daca un om are credite si vrea copii, asta e riscul! Dac nu vrea, sunt intotdeauna metode alternative de protectie, unele putand fi folosite cate 2-3 odata!

Deci legea nu e proasta, ea spune decat sa-ti iei ceva tie, orice, intai ii dai partea copilului!
Nimeni nu cred ca a zis ca legea e proasta.
In ziua de astazi insa se poate observa ca daca sotii divorteaza celalat parinte este grav afectat in relatiile sale financiare.
Exista totusi si posibilitatea ca partile din proces sa se inteleaga omeneste.Daca ele nu se inteleg se poate ajunge la mai multe procese.
Copilul este nevinovat dar oare care dintre parinti este vinovat de situatia creata, tatal sau mama?:(E greu de spus.
Problema fundamentala este creata de statul roman care nu se ocupa indeajuns de cresterea nivelului de trai in Romania.
Guvernantii au alte prioritati.

avocat Claudiu Lascoschi
Instanta de judecata, cand stabileste dreptul la pensia de intretinere al copilului, drept fundamental al acestuia, are in vedere atat nevoile creditorului, cat si posibilitatile de plata ale debitorului.
Obligatiile contractuale de care amintiti dumneavoastra pot fi luate in calcul de catre instanta de judecata, iar pensia de intretinere poate sa nu atinga plafonul maximal stabilit de Codul familiei , pentru cresterea unui copil ( 25 % in raport de venitul net realizat ).

Emiterea unei ordonanta de poprire este obligatorie, iar dreptul de a ii fi asigurata subzistenta copilului este acordat indifent de nevoia pricinii in care acesta se afla si isi produce efectele pana la implinirea varstei de 18 ani.

Dupa majorat , daca va studia, si va fi necesara intretinerea pentru desavarsirea pregatirii profesionale , pensia poate fi platita pana la implinirea varstei de 26 de ani .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara cerere de marire emiliocoresi emiliocoresi Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari: 1.In cazul cererii d emarire a pensiei alimentare se ia in consideratie ca salariu este ... (vezi toată discuția)
Cat la suta din venit pensie alimentara ptr copil van_gabriel2003 van_gabriel2003 Doresc sa stiu cat la suta din venit(cel net sau cel brut?) plateste un parinte alimentatie ptr un copil!Se tine cont si de cheltuielile pe care le are acel ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara adam adam Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca este normal calculata o pensie alimentara in suma de peste 40% din venitul net lunar. Din cate stiu eu, aceasta poate fi ... (vezi toată discuția)